Kuo skiriasi jaunos merginos ir brandžios moters kosmetinės turinys?

Jaunos merginos savęs gali neriboti – tai eksperimentavimo amžius. Todėl nereikia bijoti nei ryškių spalvų, nei kosmetikos naujovių ar skirtingų dažų tekstūrų. Galima drąsiai naudoti šaltas spalvas.

Vyresnės moterys kosmetiką jau turėtų rinktis atsargiau – pernelyg storas makiažo sluoksnis išryškina raukšles. Labai svarbu pasirinkti tinkamą makiažo pagrindą. Jis turėtų būti lengvos tekstūros, nestipriai maskuojantis. Taip pat reiktų atsargiau naudoti spalvas. Tiek lūpų dažų, tiek akių šešėlių. Spalvų turėtų likti kur kas mažiau – tik tos, kurios veidui suteikia gaivos, skaistumo. Pavyzdžiui, šiltos žemės spalvos ar rausvos.

Kokios makiažo priemonės būtinos?

Kosmetinėje kiekviena moteris privalo turėti makiažo pagrindą, tušą blakstienoms, skaistalus ir klasikinius lūpų dažus - pavyzdžiui, raudonus, jie tinka bet kuriame amžiuje.

Akių dažus kiekviena turėtų rinktis labai individualiai. Jei mėgstate išryškinti akis ir dažnai renkatės dūminį makiažą, reiktų turėti akių pieštuką ir trijų spalvų akių vokų šešėlių paletę. Šešėlius galima pasirinkti pagal akių spalvą, charakterį ar net metų laiką.

Kurioms priemonėms verta netaupyti?

Makiažo pagrindas turėtų būti pats brangiausias produktas kosmetinėje. Jam ne tik nereiktų, bet net negalima taupyti. Tai tarsi mūsų antra oda. Nekokybiškas makiažo pagrindas, gali anksčiau laiko odą pasendinti ar sudirginti.

Blakstienų tušą taip pat rekomenduojama įsigyti brangesnį, kokybišką. Ypač jei akys jautrios. Taisyklė yra gana paprasta: reikia netaupyti toms priemonėms, kurios naudojamos kasdien ir padengia didelį odos plotą.

Šešėliams ar skystam kontūrui,lūpų dažams - galima ir neišlaidauti. Ypač jei renkamasi ryškias ar madingas, vieno sezono spalvas. Vienintelė išimtis - akių pieštukas. Prastesnės kokybės jis greičiau nuteka.

Kiek laiko galima naudoti skirtingas makiažo priemones?

Kosmetika gali būti tinkama naudojimui iki metų laiko. Ypač jei ji dozuojama ar kitaip apsaugota. Kuo dažniau darinėjama pakuotė, kuo dažniau liečiama su pirštais ar teptukais, tuo greičiau kosmetika sensta.

Labai svarbu po kiekvieno makiažo muilu ar šampūnu išplauti visas kempinėles ir teptukus. Taip ir kosmetika ilgiau išliks gera, ir oda bus sveikesnė.

Kosmetika greičiau genda šiltoje vietoje, todėl reiktų vengti kosmetinę ar pavienius produktus laikyti saulėkaitoje. Jei pasikeitė kosmetikos priemonių kvapas, jų naudoti jau negalima. Taip pat labai rimtas įspėjimas, jei oda sudirgsta.