Persilaužimas įvyko prieš metus, tuomet, kai mano kursiokė Edita 100-ąjį kartą pasigyrė negalinti atsidžiaugti savo nuostabiais plaukais. Kokia jos paslaptis? Ji nenaudoja šampūno! Kuo aš prastesnė? Niekuo. Mano plaukai taip pat nedažyti, ilgi, ir taip, jie neblizga.

Neturėjau, ko prarasti (šampūnas šiaip ar taip baigėsi). Taigi, pradėjau vykdyti kampaniją „Galva be šampūno  galvai geriau

Tiesą pasakius, pasigailėjau apie žygį sveikų plaukų link prasitarusi draugėms. Jos iškart pradėjo raukyti nosis ir mėtytis tokiomis frazėmis kaip: „Tai ant tavo galvos dabar bus galima kepti blynus?“ arba „O kai pradeda lyti, plaukai neskleidžia jokio kvapo?... kai kurios apsiribojo tiesiog iš siaubo nesąmoningai prisidengdamos atvėpusią burną.

Dabar, kai visi „oi..., „tu rimtai?!, „kokia tu drąsi..., jau praeityje, tiksliau, praėjus pusei metų, galiu pasakyti, kad mano plaukai niekada neatrodė taip gerai! Jie žvilga, jie puresni ir storesni, o pleiskanos... kas tai yra? 

Matote, problema yra ta, kad sudedamosios putojančios šampūno dalys nuriebina mūsų plaukus ir odą  taip sukuriamas poreikis drėkinti ir maitinti plauką. O tą spragą užpildyti gali tik... šampūnai ir kondicionieriai. Žodžiu, uždaras ratas. 

Taip, atsisakiusios šampūno, kurį laiką jausitės murzina ir riebaluota. Bet turite leisti jūsų galvos odai apsiprasti, kas vyksta  tuomet ji pati pagamins pakankamai riebalų, kad plaukai būtų pamaitinti, bet neatrodytų nešvarūs.

Prisipažinsiu, pirmosiomis savaitėmis aš visur užuodžiau save. Kartais net stengdavausi nejudėti. Tuomet pasikonsultavau su Edita. Ji patarė kartą per savaitę (bet ne dažniau), plaukus praskalauti kondicionieriumi. Nuo tada mano gyvenimas ėmė keistis. Plaukai nebesuriebalavo, nebebuvo nemalonaus kvapo, tapo paklusnūs ir žvilgantys.

Ai, kol nepamiršau! Ir tai itin svarbu. NEŽINAU, ar rekomenduočiau tokį gyvenimo būdą tiesiaplaukėms ar itin storų kasų savininkėms  yra didelė tikimybė, kad jų plaukai be burbulų sukris ir atrodys kaip riebaluoti. Kita vertus, visoms toms, kurių plaukai garbanoti ar banguoti, siūlau tai išbandyti (geriausias metas  ilgos atostogos prie jūros, kai svarbu ne plaukai, o maudymosi kostiumėlis).

Dar keletas patarimų:

Maistinė soda. Naudojama ne dažniau kaip kartą/ 2 savaites. 1 šaukštelį ištirpdykite stiklinėje šilto vandens. Perskalaukite juo plaukus. Jie bus švaručiai ir gurgždės kaip šviežias sniegas.

Alus. Citrinų sultys. Majonezas. Geriau šią šventąją trejybę palikite šaldytuve. Mano plaukams šie kondicionieriai netiko.

Plaukų šepetys. Ne veltui visos princesės filmuose be persotjo šukuojasi plaukus - taip paskirstomi natūralūs galvos aliejai. Jeigu kelis kartus per savaitę skirsite laiko plaukus šepečiu perbraukti 100 kartų, rezultatus pastebėsite kaip mat