Taip - gamtą, tiksliau - metų laikų kaitą. Grožio specialistų grupė ištyrė daugiau kaip 5 tūkstančius moterų nuo 27 iki 60 metų amžiaus ir nustatė, kad žiema veikia moterį ypač neigiamai - ją pasendina maždaug 5 metais.

Specialistai, kurie stebėjo moteris savanores visus metus, mano, kad išvaizdos pokyčiai susiję su saulės trūkumu. Žiemą moters veidas atrodo blyškesnis, išryškėja maišeliai bei tamsūs ratilai po akimis, praneša rbc.ru.

Mokslininkai tvirtina, kad padėtį pablogina dar ir nuovargis, kurį moteris jaučia dėl vitamino D stygiaus. O jis organizme gaminasi tik tuomet, kai šviečia saulė. Taigi, moters organizme smarkiai sumažėja ir laimės hormono serotonino.

„Vis daugiau mokslinių tyrimų patvirtina, kad vitaminų D ir K trūkumas yra paburkimų bei tamsių ratilų po akimis priežastis, ypač, jei dar prisideda nuovargis bei problemos dėl imuniteto. Beje, tuos išvaizdos kenkėjus nėra lengva panaikinti", - sako senėjimo procesus stabdančios (anti-aging) terapijos ekspertas Markas Bennettas.

Anot jo, tyrimas parodė, kad maišeliai po akimis ir tamsūs ratilai moteris erzina netgi labiau nei raukšlelės, kurias lengviau įveikti.

„Dar prieš 10 metų moterys ieškojo kremo nuo raukšlių, o dabar dauguma kosmetikos produktų yra skirti kovai su priešlaikiniais senėjimo požymiais, pavyzdžiui, patamsėjusiais paakiais.

Moteriai, persiritusiai per 40, šie išvaizdos pokyčiai prideda vidutiniškai 4 metus ir 7 mėnesius. Būtent akių paburkimai, o ne raukšlės ar žili plaukai moterį sendina labiausiai", - tvirtina M. Bennettas.

Remiantis Niujorke atliktų tyrimų duomenimis, 82 procentai moterų savo išvaizda - tamsiais paakiais ir paburkimais - buvo nepatenkintos būtent žiemą. Vasarą su ta problema susidūrė 38 procentai dailiosios lyties atstovių.

Žiemą oda tampa labiau perregima, plonesnė, todėl tamsūs ratilai po akimis išryškėja. Dėl suprastėjusios išvaizdos kaltas ir saulės stygius, nes vasarą įdegis paslepia nuovargį, organizmas vėl gauna reikalingų vitaminų, padaugėja serotonino.

Dalintis
Nuomonės