Patariu jį gaminti po pusryčių, kad sulauktumėte pavakariams, nes teks tešlai pašalti odą šaldymo kameroje, o iškeptam pyragui dar atvėsti šaldytuve.

Sudėtinga tikrai nebus. Galite valgyti su vyšnių uogiene (jei esate smaližių smaližės) arba vieną.

Taigi - Jo Didenybė Varškės pyragas.

Tešlai reikės:
250 g miltų,
100 g sviesto,
100 g cukraus,
1 kiaušinio,
2 šaukštų grietinės,
2 šaukštų kakavos,
1 šaukštelio kepimo miltelių.

Įdarui reikės:
1 kg riebios varškės,
5 kiaušinių,
100 g sviesto,
1 stiklinės cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
1 pakelio vanilinio pudingo,
150-200 g džiovintų abrikosų.

Gaminimas. Paruoškite tešlą: išsukite minkštą sviestą, cukrų, grietinę, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, kepimo miltelius, kakavą ir užminkykite tešlą. Padėkite ją į šaldymo kamerą 3 valandoms. Išėmusios padalinkite į 2 lygias dalis.

Metas įdarui. Varškę dukart pervarykite per mėsmalę (arba susmulkinkite elektriniu plakikliu), kad neliktų kruopelyčių.

Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi iki baltumo, supilkite į varškę. Taip pat sudėkite minkštą sviestą, suberkite vanilinį cukrų ir pudingą. Masę išmaišykite.

Baltymus išplakite iki standžių putų, supilkite į varškės masę ir atsargiai išmaišykite, versdamos iš apačios į viršų.

Abrikosus perliekite verdančiu vandeniu, palaukite, kol atvės, ir supjaustykite juostelėmis.

Kepimo formą išklokite pergamentu ir į ją sutarkuokite (trintuvės pusė - stambiomis skylėmis) vieną dalį kakavinės tešlos bei tolygiai paskirstykite. Tada dėkite pusę varškės įdaro, suberkite visus abrikosus. Vėl užklokite varškės sluoksniu bei paskirstykite sutarkuotą likusią tešlą.

Kiškite pyragą į 180 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepkite 1 valandą. Leiskite karališkam varškės pyragui visiškai atvėsti ir dar palaikykite šaldytuve keletą valandų.

P.S. Galite dėti vidun ne tik abrikosų, bet ir razinų. O puoškite pyragą, kaip tik išmanote.

Skanaus!