Pasirodo, šį kartą kino festivalio rengėjai nusprendė, jog ant raudonojo kilimo negalės patekti viešnios, avinčios batelius plokščiu padu. Neva, vakariniam aprangos kodui privaloma avėti tik aukštakulnę avalynę. Šis nurodymas papiktino ne vieną aktorę, o ypač aukštaūges ir manekenes – kur matyta, kad kelias valandas ar dar ilgiau šventėje turinčios dalyvauti garsenybės negalėtų avėti patogios avalynės? Aktorė Emily Blunt, paklausta apie tokį organizatorių reikalavimą atsakė: „Manau, po šio akibrokšto visos turėtume solidariai raudonuoju kilimu žingsniuoti avėdamos plokščiapadžius batelius, mielai aukštakulnius iškeisčiau į sportinę avalynę. Asmeniškai mane toks festivalio rengėjų pareiškimas labai nuvylė, tai neteisinga.“

Aukštaūgė aktorė Charlize Theron (177 cm) taip pat pasipiktino Kanų kino festivalio aprangos nurodymais, Mavrixonline / Scanpix nuotr.

Kanų kino festivalio viešnios, Reuters / Scanpix nuotr.

Būta atvejų, kai šįmet Kanų kino festivalio apsauga neleido pramogų pasaulio atstovėms pozuoti ant raudonojo kilimo būtent dėl avalynės, neva bateliai privalo būti juodi arba puošnūs ir tik aukštesne pakulne. Vis dėlto kai kurios garsenybės po ilgų diskusijų raudonuoju kilimu žengė plokščiapadžiais bateliais ir nė nesiruošė jų slapstyti suknių skvernuose – lenkiame galvą prieš šias atkakluoles, moterys nusipelno avėti tai, ką jos nori!

Aymeline Valade, Sipa/Scanpix nuotr..