Tame nėra nieko blogo, nebent viskas tęstųsi pernelyg ilgai. Psichologijos mokslų daktarė, santykių psichologė, pasimatymų organizatorė ir internetinio portalo MySoulmateSolution.com įkūrėja Jennifer Oikle sako, kad ilgai trunkantys santykiai reikalauja, kad kiekvienas partneris atsidurtų stabiliuose ir vienoduose meilės lygiuose. Jei jūs kūlversčiais ritatės į naujus santykius, pateiksime jums daktarės J. Oikle patarimus, kaip išlaikyti emocijas, kad santykiai galėtų augti iš abiejų pusių:
 
1. Neskubėkite. Nepulkite į santykius visa širdimi – pažinkite žmogų, kad neįsimylėtumėte pačios idėjos, fantazijos apie jį, o įsimylėtumėte tikrą žmogų ir tai, ką jis jums siūlo (o ne tai, ką jūs tikitės ar norite, kad jis jums pasiūlytų). Patikėkite, šiame reikale kažkada buvau tikra specialistė: sureikšmindavau, rodos, visai beprasmes smulkmenas, pasakodavau draugėms, koks maniškis tobulas, nes atneša kavą į lovą (nors tai darė tik kartą), kaip apie mane šokinėja ir man asistuoja... ir pati ta fantazija patikėdavau. Kai galiausiai nusiimdavau rožinius akinius, situacija tapdavo nepavydėtina.

2. Ribokite mintis apie jį. Venkite galvoti apie mylimąjį visą laiką, nes tai sukuria nuolatinio rūpesčio įprotį, o tai gali nuvesti net iki apsėdimo ar paranojos, tad santykiams vystytis bus sudėtingiau.

3. Neįsivaizduokite ar neplanuokite ateities mintyse, nes įjungsite jį į savo gyvenimą dar prieš tai, kai žinosite, ar jis vertas būti didele jūsų gyvenimo dalimi. Gyvenkite šia akimirka. Džiaukitės tuo, kas prieš jus ir atsikratykite poreikio apibrėžti „kas tai yra“ arba „kur tai veda“. Paprasčiausiai mėgaukitės ir leiskite tam atsiskleisti, be įsikabinimo į tai, kas jūs tikitės, kad atsitiks.

4. Likite aktyvi savo gyvenime, su savo aistromis ir siekiais. Aktyviai bendraukite su savo draugais, turėkite savo pomėgių, veiklų, kuriuose jis nėra įtrauktas. Jei jūsų pasaulis nesisuka apie jį, tačiau jis yra tik dalelė jūsų pasaulio – tuomet jūs esate tvirta, stabili ir mažiau pažeidžiama, jei jis dingtų iš jūsų gyvenimo. Jei jis yra visas jūsų pasaulis – jūs būsite sunaikinta. Niekada nepraraskite savasties!

5. Taip pat niekada nesusiekite savo vertės jausmo (ar savo geros savijautos) su tuo kaip jis su jumis elgiasi. Jūs esate graži, talentinga ir meilės verta, nepriklausomai nuo to, kas jis yra, ką jis jaučia ar kaip jis elgiasi – niekada to nepamirškite!