Yra unikalių moterų, kurioms visada pavyksta atrodyti nuostabiai, tarsi joms tai būtų duota nuo gimimo. Tačiau daugeliui moterų, ypač toms, kurios senokai peržengė jaunystės ribą, nors ir norėtųsi padaryti teigiamą įspūdį aplinkiniams, tačiau neužtenka intuicijos, skonio bei saiko jausmo. Tokiais atvejais įdėtų pastangų poveikis ne tik būna nulinis, bet ir apskritai gali padaryti įspūdį, visiškai priešingą tam, kurio moteris siekė.

Tad kokių reikia žinių, kad būdama bet kokio amžiaus, atrodytumėte elegantiška ir graži, pasitikėtumėte savo patrauklumu ir daromu įspūdžiu? Pirmiausia būtina atrasti savo stilių, o ne stengtis atkartoti jaunų merginų aprangą ir aklai sekti mada.

Makiažas

Neverta pamiršti, kad vyresnė nei keturiasdešimties metų moteris - tai dama, todėl ji turi būti idealiai susitvarkiusi savo išvaizdą: nuo nagų iki plaukų galiukų. Pradžiai peržvelkite savo dekoratyvinę kosmetiką.

Jei jūsų kosmetinėje iki šiol yra ryškiai rožinių ar alyvinių lūpdažių, kam nors juos padovanokite arba tiesiog išmeskite.

Vyresnėms nei keturiasdešimt metų moterims geriau rinktis šiltus, neutralius akių vokų šešėlių atspalvius. Jų jums prireiks - be šešėlių akys atrodys blankios ir neišraiškingos, tačiau ryškūs spalvoti šešėliai, kuriuos naudojote anksčiau (žali, mėlyni, geltoni), dabar gali padaryti jūsų atvaizdą tiesiog siaubingu. Tokio amžiaus moterims patartina rinktis lengvą rudą, pilką, blankiai žydrą spalvą arba kavos su pienu atspalvį. Šie minkšti ir natūralūs atspalviai tiks bet kokios spalvos akims.

Ryškius pieštukus akims, kaip ir spalvotus tušus, išmeskite arba atiduokite dukroms - joms, skirtingai nuo jūsų, eksperimentuoti su savo išvaizda kol kas galima. Jei jums vis dėlto būtinas pieštukas akims, pasilikite rudą arba pilką. Tušą geriau rinkitės ne juodą, o rudą, ir niekada nedažykite apatinių blakstienų, nes atrodysite vyresnė.

Skaistalus naudoja beveik kiekviena moteris, kad neatrodytų išbalusi ir suvytusi. Jei anksčiau naudojotės rožiniais skaistalais, tai dabar geriau rinkitės ramesnius atspalvius, o toninį kremą ir pudrą pirkite tik žinomų firmų. Neteisingai parinkta, nebrangi kosmetika gali ne paslėpti, o priešingai, pabrėžti visus jūsų trūkumus, įskaitant ir raukšleles, todėl pirkdamos kosmetiką netaupykite. Nepamirškite, kad gatvėje makiažas atrodo visai kitaip, nei patalpoje, tad besidažydama būkite dėmesinga.

Drabužiai

Kokios spalvos rinktis? Žinoma, jums verta dėvėti tos spalvos drabužius, kurios tinka prie jūsų plaukų, akių, odos spalvos, tačiau dabar ryškių „rūgščių" atspalvių geriau atsisakykite.

Jūs visada mėgote rožinę spalvą? Galima pabandyti apsivilkti persikų arba koralinės spalvos bei kitų minkštų atspalvių drabužius. Drabužių modeliai taip pat turi didelę reikšmę: nebedėvėkite jaunatviškų džinsų su blizgančiais akmenukais, trumpų marškinėlių, siuvinėtų švarkelių ir ryškių šortukų. Galbūt jūsų kojos tebėra lieknos ir figūra graži, tačiau jūs jau nebe moksleivė, o suaugusi dama, todėl ir atrodyti reikia būtent taip.

Atidengti vyresnės nei keturiasdešimties metų moters keliai - tai šiek tiek neskoninga. Jūsų siluetas - kostiumas arba „midi" suknelė, apglundantys ir pabrėžiantys jūsų liekną figūrą. Jūs turite stengtis avėti batelius su pakulne, nors ir visai neaukšta: dama su aukštakulniais visada atrodo įspūdingiau, elegantiškiau ir moteriškiau.

Jei anksčiau nešiojote ryškias lakuotas rankines ir avėjote prie jų tinkančią tokią pačią avalynę, tai dabar geriau rinkitės zomšinius daiktus. Netgi ne lygis pirkti tos pačios spalvos rankinę, kokie yra batai, todėl parinkti daugelį aksesuarų bus lengviau.

Papuošalai

Labai svarbi detalė - papuošalai. Kuo vyresnė moteris ir kuo stambesnė jos figūra, tuo skrupulingiau reikia rinktis papuošalus. Jūsų amžiaus moteriai madinga dėvėti tik tikrus arba išskirtinius papuošalus. Nesipuoškite lyg kalėdinė eglutė. Tačiau pasitaiko visko, todėl nepamirškite saiko jausmo.

Taip pat nepamirškite, kad vyras, pirmą kartą pamatęs moterį, užfiksuoja būtent tą vaizdą. Vėliau jį pakeisti kitu bus sudėtinga. Beje, visi žino, kad pirmojo įspūdžio neįmanoma padaryti antrą kartą.

Pamatęs neskoningai apsivilkusią balzakiško ažiaus damą, bandančią atrodyti jaunesne, vyras to nepamirš, kaip nepamirš ir jūsų moteriškumo bei elegancijos, jei jums mpavyks tai pabrėžti.

O svarbiausias jaunystės požymis - nedingstanti šypsena ir gyvos, šviesos kupinos akys. Jos sugeba kiekvieną moterį paversti nuostabia!