Žydinčios gėlės, sprogstantys pumpurai, žaliuojanti žolė - pavasarį tikrai yra kur akis paganyti.Tačiau ne visiems bundanti gamta kelia teigiamas emocijas. Milijonus žmonių visame pasaulyje šiuo metu kamuoja šienligės keliamos problemos. Šienligė - žiedadulkių sukelta alerginė liga, kuri atsiranda dėl padidėjusios organizmo reakcijos į augalų žiedadulkes. Perštinčios akys ir sloga yra pagrindiniai simptomai, todėl nosinaičių pardavimai šiuo metų laiku, matyt, išauga kelis kartus.

Taigi, turime jums kelis patarimus, kurie padės ramiai išsimiegoti, o rytą pasitikti be patinimo ir varginančios slogos.

Miegokite užsidarę langus
Žiedadulkės yra pagrindinė priežastis, kuri sukelia šienligės paūmėjimą, o jos paprastai pasiskleidžia nuo 5 iki 10 valandos ryte. Todėl prieš eidami miegoti būtinai uždarykite langus, kad ryte žiedaulkių nepriskristų į jūsų miegamajį.

Užtraukite tamsias naktines užuolaidas
Tai padės rytinei saulei nepatekti į kambarį ir per daug jo neprišildyti. Žiedadulkės šiltame kambaryje pakyla į viršų ir pasklinda po visą kambarį, todėl geriau išlaikykite namus vėsesnius.

Uždenkite pagalvę dienos metu
Rytais užklokite pagalvę pledu arba paprasta paklode, taip neleisite ant jos visą dieną kauptis žiedadulkėms.

Keiskite patalynę
Tai reikalinga ne tik dėl higienos, bet ir dėl alergenų pašalinimo. Sergantieji šienlige privalo keisti patalynę bent kartą per savaitę.

Skalbkite patalynę karštu vandeniu
Minimali vandens temperatūra turėtų būti bent 60 ° karščio, nes tik tokioje temperatūroje lengviausiai žūsta žiedadulkių likučiai ir dulkių erkutės.

Maudynės su eukaliptu
Eukaliptas padeda puikiai išvalyti sinusus ir ramina gerklę. Todėl naudokite eukalipto eterinį aliejų maudydamiesi vonioje arba duše.

Pasitepkite nosį vazelinu
Pasitepkite nosies vidų vazelinu, kvėpuojant žiedadulkės prie jo prilips ir nepateks į gilesnes ertmes. Šis būdas ne itin efektyviai mažina slogą, bet padeda šiek tiek nuraminti gerklės skausmus.

Atminkite, kad jūsų gyvenimo būdas gali turėti įtakos šienligės intensyvumui. Todėl stenkitės sveikai maitintis, vartoti mažiau alkoholio ir pamėginti atsikratyti streso.