Vien nuo minties apie situaciją, ką reiktų daryti, jeigu būtum neištikima mylimam žmogui, ima pašiurpsta oda ir ima pykinti. Vis dėlto, jeigu taip nutiko, ir nusprendėte, kad negalite meluoti savo antrai pusei, teks sumokėti už nuodėmes ir pasakyti tiesą.
Tačiau prieš tai darant noriu pasidalinti keletu patarimų (tikiuosi, prie manęs prisidės ir komentatorės), kaip elgtis ir kaip nesielgti, jeigu norite, kad pokalbis būtų mažiau skausmingas.

1. Darykite tai intymioje aplinkoje
Nebandykite sukčiauti ir manipuliuoti pokalbio išsikviesdama į viešą vietą. Tai nesąžininga. Taip, jis supyks, tačiau jis tam turi teisę, todėl slopinti jo reakciją aplinkybėmis būtų mažų mažiausiai neteisinga. Jeigu jį gerbiate, praneškite tai akis į akį. Ne telefonu. Ne elektroniniu paštu. Ir jokiu būdu - ne SMS.

2. Išlikite rami
Prisipažindama neištikimybę stenkitės išlikti rami. Jokios isterijos, jokių ašarų. Bent jau pradžioje. Žinoma, anksčiau ar vėliau ašaros pradės riedėti, bet pasistenkite viską paaiškinti kaip suaugęs žmogus, atsakingas už savo veiksmus, ir nebandykite manipuliuoti savo pažeidžiamumu.

3. Būkite atvira
Jeigu jau prisipažįstate, sakykite visą tiesą: kur, kada, su kuo tai įvyko. Nesileiskite į smulkmenas, jeigu jis jomis nesidomės, bet būkite pasiruošusios sąžiningai atsakyti į kiekvieną jo klausimą. Blogiau bus, jeigu vėliau paaiškės, kad vis dėlto kažką nuo jo nuslėpėte.

4. Kalbėkite tiesiai
Nekalbėkite užuolankomis ir užuominomis, netempkite laiko ir nesistenkite sušvelninti situacijos pradėdamos nuo gražiausių judviejų draugystės akimirkų. Jokie "nuskausminamieji" čia nepadės, tad verčiau viską darykite greitai.

5. Planuokite
Kaip jau minėjau, nežaiskite jo jausmais ir pasirinkite tinkamą laiką pokalbiui. Geriau to nedaryti po romantiškos vakarienės ar atsisveikinant. Tiesiog nuvažiuokite į jo namus ir pasikalbėkite. Ir niekam neleiskite sutrukdyti jūsų užduočiai.

6. Pabandykite pabūti jo kailyje
Pasakydamos tiesą, be abejonės jį įskaudinsite. Net nesitikėkite kitos reakcijos. Gali būti, kad jo nusivylimo niekas nebepakeis, bet gali būti, jog jis jums atleis. Pabandykite nors akimirką pabūti jo vietoje ir pagalvoti, kas jus pačias tokiu atveju paguostų.

7. Supraskite, kad jam reiks laiko
Labai didelė tikimybė, kad išgirdęs tiesą, jis nebenorės jūsų matyti. Galbūt pats paprašys pertraukos: dienos, savaitės ar mėnesio. Tai jo teisė ir jūs turite be ginčų su tuo susitaikyti.

8. Apsieikite be derybų
Pokalbio įkarštyje nepadarykite klaidos ir nepasiūlykite atlygio iš serijos "dabar tu gali su kuo nori permiegoti ar pasibučiuoti, tuomet būsime lygūs" - taip tik dar labiau jį įskaudinsite. Jam atrodys, kad jums nusispjauti, jeigu taip paprastai į viską numojate ranka. Ir nebandykite prikaišioti "to aistringo šokio su kursioke" ar "žinučių iš kolegės". Tai tikrai neatperka to, ką padarėte.