Pavasarinis namų tvarkymas dažniausiai atliekamas prieš šv. Velykas. Tačiau aš apsikuopiau gana paviršutiniškai - išploviau grindis, iššveičiau vonią ir išskalbiau užuolaidas. Valyti namus tikrai nėra pats mėgstamiausias užsiėmimas. Bet dienoms šiltėjant, kambaryje vis dažniau ima plieksti saulė, tuomet pasidaro slogu įvairiuose kampuose pamačius dulkių kamuolius, nuo arbatos parudavusius puodelius ar purvinus langus.

Todėl dabar pats metas išsikuopti namus, nepaliekant jokių niūrios žiemos pėdsakų. Įvairūs chemikalai dirgina rankų odą, griaužia akis ir erzina uoslę, todėl reikėtų visais įmanomais būdais jų vengti.

Turime jums keletą patarimų, kaip natūraliai, paprastai ir be brangių cheminių priemonių gerai iššveisti namus.

Užsikimšus kriauklei ar voniai, vamzdyną valykite įpylusios sodos, o po kelių minučių - šiek tiek acto. Pildamos actą, girdėsite šnypštimą, bet tai nieko blogo, tiesiog šio tirpalo ingredientai taip sąveikauja ir putodami išvalo jūsų vamzdyną.

Purvinos vazos vidų išvalysite daug lengviau, jei pripilsite acto ir saują sausų ryžių. Po keliasdešimt minučių vazą be vargo išplausite ir neliks jokių dėmių. Tai ypač padeda po to, kai per ilgai laikote pamerktas gėles, ir pažaliavęs vanduo vazoje palieka nuosėdas bei nemalonų kvapą. Acte brinkstantys ryžiai įsiremia į vazos sieneles ir taip dar geriau išsivalo nuosėdos, tačiau galite naudoti tik actą.

Puodus lengvai išgremšite, jei dugną apibarstysite druska ir įpilsite šiek tiek acto. Po kelių minučių nuvalykite sausu rankšluosčiu ir perplaukite vandeniu.

Pridegusius maisto likučius nuo keptuvės lengvai pašalinsite, jei įpilsite stiklinę kokakolos ir kelias minutes pavirinsite. Ne paslaptis, kad šiame gėrime yra daugybė rūgščių, kurios išgriaužia bet kokius nešvarumus.

Kavos ar arbatos dėmes, esančias ant puodelių, pašalinsite kempinėlę pamirkusios acte ir pašveitusios puodelį. Taip pat galite naudoti ir sausą arba vos vos sudrėkintą sodą.

Nemalonius kvapus iš mikrobangų krosnelės pašalinsite, įdėjusios į ją vieną supjaustytą citriną ir maždaug 3 minutes pakaitinusios. Po tokios procedūros mikrobangų krosnelės sieneles nuvalyti bus daug lengviau, o kvapas nerauks nosies.

Langus ir veidrodžius valykite acto ir vandens tirpale pamirkytais laikraščiais. Actas ne tik pašalina purvą, bet ir apsaugo stiklą nuo tolimesnio dulkėjimo.

Pašalinkite maisto dėmes iš poliesterio staltiesės ar padėkliukų, naudodamos minkšto audinio skiautę. Ją pamirkykite degtinėje ir švelniai valykite, taip pašalinsite riebalus ir purvą.