... padeda suformuoti norimą šukuoseną. Man asmeniškai plaukus nuo šaknų „pakelti lengviau plokščiu negu apvaliu šepečiu, o plaukai, suvelti šepečiu su šereliais (ne dantukais), lengviau iššukuojami. Taigi, pakalbėkime apie šepečių rūšis ir paskirtį.

DANTUKŲ IR ŠERELIŲ TIPAI

Šerno plaukų šeriai 

Taip, jie iš tikrųjų pagaminti iš meitelio plaukų. Plaukų specialistai teigia, kad šepečiai su šerno šeriais plaukams suteikia blizgesio. Tiesa, natūralūs šeriai dažnai maišomi su iš nailono pagamintais šereliais, nes vieni patys būtų per silpni iššukuoti plaukus bei per šiurkštūs galvos odai. Natūralaus plauko šepečiai idealūs kūdikiams.

Nailono dantukai

Taip apibendrinami visi sintetinio pluošto šepečiai, kurių dantukai gaminami iš tokių medžiagų kaip plastikas, guma ir, žinoma, nailonas. Jie gali būti minkšti, lankstūs, kieti, šiurkštūs. Visų šepečių šerelių tankumas skiriasi, tad norinčioms tikrai „kontroliuoti savo kasas, specialistai pataria rinktis kuo standesnius ir kuo tankesnius dantukus turinčius šepečius.

Dygliakiaulės šeriai

Šie šepečiai nėra gaminami iš dygliakiaulės, taip jie vadinami dėl savo formos  šeriai ant tokių šepečių išdėlioti grupelėmis arba kuokšteliais. Dažniausiai jie gaminami iš nailono ir šerno šerių „mišinio. Dygliakiaulės šepečiai rekomenduojami plonų, silpnų plaukų savininkėms bei toms, kurios mėgsta šukuoti drėgnus plaukus.

Nuor. Shutterstock

FORMOS IR STILIAI

Šepetys su plyšiais

Šis šepetys, nugarėlėje turintis skylutes bei dažniausiai gaminamas su standžiais dantukais yra idealus plaukų džiovinimui, nes praleidžia oro srovę. Kadangi jie retai naudojami plaukų formavimui, nėra apibrėžta, kokiam plaukų tipui jie labiausiai tinka, tiksliau, tinka visiems.

Apvalus šepetys

Daugelis plaukų profesionalų patars laikytis atokiau nuo apvalių šepečių. Kodėl? Jei nemokate juo naudotis, apvalus šepetys tiesiog įsivels į jūsų plaukus. Yra tekę girdėti atvejų, kai merginoms šepečiai buvo tiesiog iškerpami iš plaukų. Kita vertus, įgudusioms plaukų džiovintojoms jis gali būti nepakeičiamas suteikiant plaukams norimą apimtį ir formuojant šukuoseną. Jeigu norite stambių garbanų, palaukite kol plaukai bus vos vos drėgni, tuomet laisvai apsukite sruogą apie šepetį ir džiovintuvu padžiovinkite 1020 sekundžių.

Stambūs, plokšti šepečiai

Tai pati geriausia ir palankiausia šepečio forma. Idealus ilgiems plaukams, mat apsaugo nuo lūžinėjimo ir šakojimosi. Tiesa, ši forma nerekomenduojama toms, kurios turi pečių nesiekiančius plaukus, mat šepetys bus tiesiog per didelis ir su juo bus sunku formuoti šukuoseną.