Dovanų pasirinkimas šiais laikais yra toks platus, kad tikrai nesunku paklysti. Vienai merginai romantiška vakarienė gali atrodyti nuobodi, o kitai tai bus geriausia dovana. Todėl renkant dovaną reikia atsižvelgti į gavėjos būdą bei laisvalaikio užsiėmimus. Visa tai įvertinus, išrinkti dovaną bus kur kas paprasčiau“, – teigia dovanų platinimo bendrovės „Gera dovana“ rinkodaros vadovė Oksana Rokaševič.

Ji siūlo vadovautis penkiais moters charakterio ir pomėgių „paveikslais“, kurie pasufleruos ieškant geriausios dovanos savo damai.

Nuotykių ieškotoja. Jei mergina vieną akimirką kalba su jumis, o kitą jau šoka su parašiutu, ji priklauso nuotykių ieškotojos tipui. Tokios merginos yra azartiškos, trykštančios noru tobulėti, nenustygstančios vietoje ir vienu metu sugebančios lengvai užsiimti keliomis veiklomis. Nuotykių ieškotojos romantiškomis dovanomis nesužavėsite – tokia staigmena kaip netikėtas pasivažinėjimas keturračiu ar šaudymas iš istorinių ginklų jai bus daug įdomesnė.

Grožio dyva. Šio tipo merginas atpažinsite iš nepriekaištingos išvaizdos. Ilgos prieš veidrodį praleistos valandos joms atsiperka – jos dievina dėmesį. Jas dažniausiai sutiksite vaikštančias po parduotuves, plepančias su draugėmis prie kavos puodelio ar atsipalaiduojančias SPA salone. Joms patinka patogumai, todėl kelionė autostopu ar žygis į kalnus jų nesužavės. Dovanokite tai, kas ją pavers dar gražesne – dar neišbandytos plaukų ar nagų priežiūros procedūros bus puikus pasirinkimas.

Išrankioji gurmanė. Gurmanės tipo merginos „skanauja“ gyvenimą. Joms patinka intelektualūs pokalbiai apie meną, pažintinės kelionės į Romą ir nepamirštami vakarai besiklausant operos. Išpuoselėtas skonis veikloms atsispindi ir jų mėgstamame maiste. Tinkamiausia dovana tokiai merginai būtų degustacija, akla vakarienė ar tiesiog apsilankymas gerame restorane.

Nuotr. Shutterstock

Svajingoji romantikė. Svajingu žvilgsniu apdovanota mergina – tikra romantikė, dievinanti ilgus pasivaikščiojimus, romantinius filmus ir ramybę. Šios merginos brangina laiką, praleistą su antrąja puse, todėl geriausia dovana šiai merginai yra tokia, kurią ji galėtų išbandyti kartu su mylimuoju. Romantiška vakarienė ant jūros kranto ar savaitgalio „pabėgimas“ į jaukų viešbutį kurorte jai tikrai patiks.

Sveikuolė. Jeigu ji žino net ir pačius mažiausius miesto turgelius, kuriuose parduodami šviežiausi maisto produktai, draugus vaišina baltosiomis Čija sėklomis pagardintu maistu, o rytą sveikina atlikdama jogos pratimus, ji – tikra sveikuolė. Šiai moteriai rūpi sveikata ir ekologija, todėl ir dovanos ieškokite kuo natūralesnės. Ji tikrai apsidžiaugs dovanų gavusi ekologišką makiažą ar žalio maisto gaminimo pamoką.