Tačiau jeigu moterys netikėtų vyrais, greičiausiai iširtų dar daugiau šeimų. Tačiau sutikite - kartais vyro siunčiami ženklai būna labai keisti, o intuicija kužda: „Kažkas čia ne taip". O po tuo „ne taip" dažniausiai slypi užuomina - ieškokite moters. Net jeigu tai buvo impulsyvi pažintis, vyras nebetęsia santykių, vis tiek jo atostogų pramoginį nuklydimą gali išduoti tam tikri ženklai.

Vyras, atostogaujantis su draugų kompanija, gali vėl pasijusti laisvas, kaip šuniukas atitrūkęs nuo grandinės. Jo kailis vėl žvilga, jam nereikia naminio maistelio, norisi naujo skonio, net jei paskui susuks vidurius. Net jei namie jaučiasi mylimas, paglostomas jo kailiukas, žinojimas, kad gali dar kažkam būti įdomus ir žavus, labai pakelia savivertę. Ir uodegą.

Taigi, į ką reiktų atkreipti dėmesį žmonai, jeigu kyla kažkokių įtarimų arba vyras atrodo keistas?

Fotografijos - išdavikės. Visos jo atostogų nuotraukos tokios tvarkingos - iš ekskursijų, su panoraminiais vaizdais. Jokių vakarėlių, naktinių klubų ar baro? Toks nublizgintas poilsio pateikimas rodo, kad kažkas slypi paraštėse, teigia ekspertai iš hochu.ua.

Štai aš vieną buvusį vaikiną iššifravau, kai šis kompiuteryje rodė nuotraukas. Viena buvo visai nekalta - jūros pakrantė, jis nufotografuotas iš nugaros, rankomis įsirėmęs į juosmenį ir žvelgiantis į tolį (veidas matėsi šonu šiek tiek). Akimirka man pasirodė tokia intymi, jog supratau, kad tokią nuotrauką galėjo padaryti tik įsimylėjusi moteris - ta, kuri norėjo įamžinti vyrą būtent taip. Tikrai retai vyras įbruks fotoaparatą į rankas ir atsistos pozuoti. Tai buvo užfiksuota akimirka JAM NEŽINANT. To užteko. Užverčiau (ne, gerai, užtrenkiau) jo laptopą ir iškart pasakiau, kad viskas baigta. Aišku, buvau išvadinta durne ir paranojike, bet paskui vis tiek prisipažino.

Su vyru sunku susikalbėti. Jis anksčiau mielai eidavo į kompromisus ir aptardavo su jumis svarbius klausimus, priimdavo bendrus sprendimus. Tačiau grįžęs po atostogų jis tik vertina savo požiūrį, jūsų nuomonės nepaiso, elgiasi gana egoistiškai kaip pasipūtęs gaidys. Tiesa tokia, kad vyrai dažnai taip elgiasi, kai būna neištikimi.

Kuo tai paaiškinti? Kai moteris įsimylėjusi, santykių pradžioje dievina ir giria vyrą, negaili jam komplimentų, padrąsinimų, visiškai pritaria jo nuomonei. O jei dar pasako: „Kokia žmona gali nevertinti tokio vyro? Vien tik priekaištus iš jos girdi? Vargšelis... Aš mokėčiau pasirūpinti, padaryti tave laimingą", vyras gali pasijusti vertas geresnės partnerės. Grįžus namo, žinoma, jo netekins esama moteris. Vyrą bus ištikęs momentinis apakimas ir apkurtimas - jis nesuvoks ir neįvertins ištobulinto savo mylimos moters elgesio. Juk mylinti ir išmintinga moteris jau žino savo vyrą ir jaučia, kada patylėti, kada apkabinti. Tačiau šiuo atveju greičiausiai vyras irgi myli ausimis. Jam reikia pastiprinimo. Kurorte jo gavo, o namie - per didelis kontrastas. Todėl vyras tampa visiškai nesukalbamas, labai pasikėlęs, save vertinantis ir pasirengęs labai greitai nubraukti tai, ką taip sunkiai su žmona sukūrė.

Akivaizdūs pokyčiai seksualiniame gyvenime. Ilgametėje santuokoje nusistovėjo tam tikros pozos ir „sekso režimas". Viskas labai aišku, dažnai numatome, kaip ir kada bus. Nors ir prisidėtumėte kalnus įvairiausios intymios literatūros, vis tiek seksualinis gyvenimas šeimoje tampa tam tikra rutina. Vaizduotės netrūksta, tačiau iš pripratimo prie vienas kito bei laiko stokos viskas vis tiek yra taip paprasta.

O štai pailsėjęs jūsų vyras pradeda lovoje demonstruoti naujas pozas, kažkur kelti jūsų kojas ar kutenti bei kramsnoti vietas, kurių penkmetį nelietė. Jis nori tai, ko išmoko ar patyrė su kita moterimi, perkelti į santuokinį guolį. Gal ir pliusas - svarbu, kaip įvertinsite tą „šviežienos" pliūpsnį, tačiau, manau, jog reta moteris apsidžiaugs tokiu santykių pagerėjimu.

Beje, galimas ir atvirkštinis elgesio modelis - vyras ima vengti kūniško artumo. Tokio elgesio šifruotė - arba vyras bijo išsiduoti, arba jo mintyse vis dar yra kurortinė moteris. Jis negali kurti artumo su jumis, nes emociškai yra susijęs su ana moterimi. Moterys apgaudinėja, turiu pasakyti, lengviau, nes jo geriau išmano kūno kalbą. Vyrams suderinti savo mintis ir elgesį sekasi sunkiau (nors būna išimčių - užkietėję svetimautojai būna išlavinę elgesį). Todėl pajutusios šaltį, stebėkite vyrą.

Šimtai dingsčių užtrukti darbe. Tai gali būti panašu į tiesą - po atostogų tikrai laukia darbų krūvos. Tačiau vyrui sunku susikaupti, jis nori atsiduoti prisiminimams, gal netgi tęsti susirašinėjimą su nauja pažįstama žinutėmis arba laiškais. Jums vis sako, kad darbais viršininkas užvertė, o pats galvoja, kaip čia vėl užversti kurortinę moterį (jei ryšys nenutrūko).

Tobulinama išvaizda. Vyras pradeda sportuoti, abejoja, ar tebetinka jam ilgi plaukai, peržiūri drabužių stilių, įsigeidžia naujų spalvų... Taip, taip, moterys keičia šukuoseną, o vyrai lekia į sporto klubą - nori palaikyti formą ir puoselėti patrauklumą. Regis, žmonos įvertinimo nepakanka - labai svarbi kitos moters nuomonė.

Žinoma, galima ieškoti tų įkalčių, tačiau geriau saugoti savo sveikatą, tausoti nervus. Nes kas nori, tikrai randa. Pagaliau: mintys yra labai pavojingas užkratas. Įtarinėsite vyrą, jis taip ir pasielgs. O ką jam prarasti? Juk vis tiek gerai apie jį negalvojate ir juo nepasitikite...

Mylėkite save! Aukščiau nosį. Susižavėjimai praeina, o meilė - ne. Bent jau tol, kol tuo tikime.