Pasitinkant pavasarį reikia atnaujinti ne tik spintos turinį, bet ir atstatyti odos būklę. Daugeliui žmonių šaltuoju metų laiku oda išsausėja ir iš išorės, ir iš vidaus, nepaisant odos tipo. Todėl visiems svarbu žinoti, kaip prižiūrėti drėgmę praradusią odą.

Sausos ir dehidratuotos (drėgmę praradusios) odos požymiai yra skirtingi. Sausa oda įprastai yra plonytė, jautri išorės poveikiui. Ji pasižymi siauresnėmis, smulkesnėmis poromis, kuriose nesusidaro pakankamas apsauginės medžiagos kiekis išlaikantis drėgmę odoje. Dėl šios priežasties oda linkusi greičiau senti.
O dehidratacija gali pasireikšti visiems odos tipams: tiek riebiaodžiams, tiek mišrios, jautrios odos savininkams. Dažniausi dehidratacijos požymiai - odos išsausėjimas ir pleiskanojimas. Didžiausia vandens dalis odoje slepiasi giliajame odos sluoksnyje - dermyje, todėl dehidrataciją lemia ne tik išoriniai veiksniai. Drėgmės praradimą gali nulemti vitaminų stoka, vaistų vartojimas, temperatūrų pokyčiai, rūkymas ar alkoholis. Kai sutrika odos ląstelių aktyvumas, oda nebesugeba kaupti savyje ar sulaikyti paviršiuje vandens, reikalingo jos natūraliai pusiausvyrai palaikyti. Ji tampa išsausėjusi, jautresnė ir praranda sveiką švytėjimą.

Odai netekus jai reikalingo vandens kiekio, jaučiame diskomfortą - odą tempia, niežti, ji pleiskanoja, tampa šiurkšti.

Pirmieji žingsniai prasideda nuo higienos. Jūs turėtumėte labai švelniai valyti odą, kad padėtumėte jai atgauti komfortą ir sveiką išvaizdą. Todėl netinka šarminiai muilai ir kiti agresyvūs valikliai arba tie, kurių sudėtyje yra alkoholio. Taip pat reiktų vengti dažno odos pilingo.

Reikia gerti kuo daugiau vandens, bent jau 2-3 litrus per dieną. Vanduo šalina ir odos nešvarumus, ją apvalo, oda atrodo jaunesnė ir sveikesnė. Esant vandens trūkumui oda netenka tonuso: atrodo raukšlėta ir apdžiūvusi.
Maudykitės po šilta, bet ne karšta vandens srove. Tai svarbu ne tik veido, bet viso kūno odai.

Jums reikia kasdienės odos priežiūros priemonės, padėsiančios greitai atstatyti jos optimalų drėgmės lygį, kad oda ilgam atgautų komfortą ir sveiką švytėjimą. Be jau įprasto kremo, reikėtų įsigyti ir serumą, kuris užtikrintų ir giluminį, ir išorinį odos drėkinimą. Taip pat labai svarbu, kad priemonė ne tik drėkintų, bet ir stiprintų odos apsauginius mechanizmus, neleidžiančius netekti vandens. Viena tokių – Bioderma Hydrabio Serum.

Nepiktnaudžiaukite kava, nes kofeinas veikia kaip diuretikas (varo skysčius). Taip pat venkite prirūkytų, neišvėdintų patalpų - tai ypač sausina odą.