Taigi, ką daryti jei nusilakavote nagus, bet neturite daug laiko laukti, kol šie išdžius? Yra išeitis! Kelios buitinės gudrybės, ir jūsų nulakuoti nagai kaip mat išdžius.

Aliejus. Jei virtuvėje turite purškiamą aliejaus dozatorių, naudokite jį. Užpurškite paprasto aliejaus ant ką tik nulakuotų nagų. Šis apsaugos juos nuo įbrėžimų, kol lakas nėra visai išdžiuvęs. Jeigu dozatoriaus neturite, naudokite paprastą teptuką, kuriuo užtepkite aliejaus ant nagų. Vienintelė problema - aliejus gali ištepti jūsų drabužius, todėl geriau jų nelieskite, kol nenusiplausite aliejaus.

Ledas. Šaltyje lako molekulės sulimpa geriau ir greičiau. Todėl pripilkite į stiklinę šalto vandens ir įmeskite kelis ledukus. Panardinkite pirštus į vandenį, po 2-3 minučių lakas bus išdžiuvęs. Prieš nuvalydamos nagų laką, galite išbandyti atvirkštinį metodą - pamerkti pirštus į karštą vandenį. Po kelių minučių lakas nusivalys daug lengviau.

Plaukų džiovintuvas. Vietoj maniakiško mosikavimo rankomis, pasinaudokite plaukų džiovintuvu. Tik būtinai džiovinkite šalto oro srove, nes šilta tikrai nepadės. Po poros minučių būsite pasiruošusi mauti pro duris.

Šaldymo kamera. Jeigu labai skubate ir nesibaiminate, kad atšils šaldyti produktai, įkiškite rankas į šaldymo kamerą. Šio būdo veiksmingumas patikrintas ne vieną kartą - jau po minutės nagų lakas išdžiūsta. Bėda ta, kad ir rankoms būna labai šalta...