Ta apelsino žievelė visai nepatraukli - šlaunys atrodo kaip subombarduotos. Bet tokį vaizdą pamatau tik tada, kai suspaudžiu odos lopinėlį (kaip nustačiau, 1-oji celiulito stadija!). Masažuoju, tepu kremais, bet odos lygumas turbūt negreit pasimatys... Imsimės importinių patarimų!

Pažinkite savo priešą

Skirtingai nei vyrų, moterų riebalinės ląstelės yra stambesnės ir turi plonesnį apvalkalą. Kai dėl vienokių ar kitokių priežasčių (toksinų gausa, mažai judėjimo, kraujotakos sutrikimai) kūne ima kauptis skysčiai, riebaliniuose audiniuose atsiranda deguonies deficitas. Sutrinka medžiagų apykaita, išauga ląstelių apvalkalai ir jungiamasis audinys (kuris normalios būsenos yra tarsi pluoštų tinklas, apimantis riebalines ląsteles).

1-oji stadija - „apelsino žievelė", pastebima tik suspaudus odą pirštais arba įtempus raumenis. Šiame etape su celiulitu gana lengvai galima susidoroti kosmetinėmis priemonėmis ir masažuojantis.
2-oji stadija - „apelsino žievelė" matoma visada, pastebimos išsiplėtusios kraujagyslės. Tai - labiausiai paplitusi stadija, su kuria vis tiek įmanoma susitvarkyti, laikantis dietos ir naminėmis priemonėmis, tačiau gerai būtų pasilepinti ir specialisto atliekamu masažu.
3-oji stadija - celiulito pažeistos sritys tampa suglebusios, su tampriais mazgais viduje. Deja, be gero specialisto odos sutvarkyti nepavyks.

Skaitykite instrukcijas!

Priemonių nuo celiulito dabar yra begalės: parduodamų vaistinėse, kosmetikos parduotuvėse, grožio salonuose. Atkreipkite dėmesį: kiekviena priemonė turi naudojimosi instrukciją. Joje nurodyta, kaip ir kada tepti tą arba kitą serumą/kremą. Viso to reikia laikytis todėl, kad instrukcijas rašomos visai ne tam, jog apsunkintų mums gyvenimą, o todėl, kad naudodamos priemonę kitaip, nesulauksite norimo poveikio.

Su celiulitu reikia kovoti nuolat

Apelsino žievelę galima padaryti nematoma, tačiau visiškai atsikratyti jos neįmanoma. Todėl anticeliulitines procedūras reikia atlikti kursais ir reguliariai kartoti jas kas mėnesį, tris ar pusmetį - tai priklauso nuo jūsų pasirinkto kovos metodo ir odos ypatumų. Sekti savo mitybą taip pat reikia nuolat.

Kuo pigesnė kosmetika, tuo daugiau darbo

Viskas labai paprasta: brangias priemones pakankamai paprasta tepti pagal instrukciją, o pigios reikalauja, kad kūnas būtų pagarintas, trinti jas, masažuoti ir taip toliau. Veiksminga ir viena, ir kita priemonė, tačiau brangias paprasčiau teisingai naudoti.

Kuo anksčiau - tuo geriau

Ši taisyklė iš esmės tarsi tęsia ankstesniąją. Jei neturite pinigų brangiai kosmetikai ir procedūroms, rinkitės bet kurį masažuoklį arba kremą, kokį galite sau leisti. Svarbiausia - visą laiką „vaikyti" kraują tose vietose, kur yra celiulitas, išvaryti skysčius ir pamankštinti sustandėjimus. Turint 1-os ir 2-os stadijos celiulitą, padeda viskas. Kuo anksčiau pradėsite mažinti savo „apelsino žievelę", tuo pigiau jums tai kainuos. Todėl verta pagalvoti: galbūt galima atsisakyti kažkokio pirkinio ir išleisti šiuos pinigus procedūroms klinikose? Jos, žinoma, veiksmingesnės nei naminės. 3-osios stadijos celiulitą turėdamos, be procedūrų neišsisuksite.

Ne toks brangus, mažiau skausmingas yra rankinis arba aparatinis anticeliulitinis masažas. Kursą sudaro 10-30 procedūrų, kartoti jį reikia kas 6-12 mėnesių. Naminius anticeliulitinius ciklus reikia daryti kartą per 1-3 mėnesius.

Gerti, gerti ir dar kartą gerti

Prieš ir per anticeliulitines procedūras reikia gerti. Idealu, jei šiuo laikotarpiu išgersite apie 1 litrą vandens (apie pusę dienos normos). Beje, 0,5 litro reikia išgerti likus 15 minučių iki procedūros, o 0,5 litro - per procedūrą. Geriausias pasirinkimas - geriamasis vanduo, galima rinktis ir arbatą (geriausia žolelių, žalią) arba mineralinį vandenį, tačiau jokio gazuoto vandens, sulčių arba saldžių gėrimų.

Skystis būtinas, kad padėtų pasišalinti ląstelių gyvybinės veiklos sukurtoms atliekoms ir toksinams, kurie susikaupia celiulito pažeistose srityse ir skatina ląstelių užsikimšimą. Nepamirškite, kad toks gėrimo režimas netiks toms, kurios turi problemų su inkstais arba yra linkusios į rimtus pabrinkimus. Joms vis dėlto geriau kovoti su celiulitu, prižiūrint specialistui - dermatologui-kosmetologui arba endokrinologui.

Sekite, ką valgote

Jūs negalite maitinti savo riebalinių ląstelių ir vartoti pernelyg daug natrio (valgomosios druskos), kuri sulaiko vandenį. Rinkitės produktus, kuriuose gausu kalio - jis skatina skysčio pertekliaus pasišalinimą. Pasistenkite valgyti kuo daugiau žalių daržovių, lapinių žalumynų, ankštinių daržovių ir rauginto pieno produktų.

Nepakenkite

Masažuokitės ir įvairius masažuoklius naudokite teisingai, kad nepakenktumėte sau. Bet kokio masažo kryptis - nuo kojų ir rankų pirštų link kūno centro, būtent taip teka kraujas bei limfa ir pasišalina skysčių perteklius. Pilvą galima masažuoti ratu, sėdmenis - geriau link juosmens. Jei painiojatės dėl masažo krypties, rinkitės šildančias ir limfodrenažines procedūras, kurių metu nieko nereikia trinti. Pavyzdžiui, pirtis arba sauna, vonia su jūros druskomis arba dumbliais (nerekomenduojama, jei venos išsiplėtusios; beje, tokiu atveju draudžiamas ir anticeliulitinis masažas).

Daugiau judesio

Kuo daugiau judate, tuo rečiau galima atlikti anticeliulitines procedūras. Atkreipkite dėmesį: celiulitas dažnai susidaro tose vietose, kurios yra prispaustos (šlaunys, sėdynė). Nenuostabu, juk suspaudimas taip pat trukdo kraujotakai ir limfos cirkuliacijai (neveltui „celiulitinėms" damoms patariama atsisakyti ankštų kelnių ir apatinio trikotažo).

Todėl reikia aktyvuoti būtent tų zonų raumenis. Geriausiai sėdmenų ir klubų raumenys dirba vaikštant, bėgiojant, šokant, atliekant aerobikos, kalanetikos pratimus ir, žinoma, plaukiojant baseine. Nepamirškite, kad jūsų raumenų darbas - tai vidinis anticeliulitinis masažas!