Žinoma, skonis kinta, skirtingais gyvenimo etapais esame prisirišusios prie skirtingų spalvų. Jei vaikystėje žiūrėjau tik rausvas, pūstas sukneles, šiandien apie šią spalvą negaliu net pagalvoti. Neabejinga visą gyvenimą buvau žaliai, ji man asocijuojasi su laisve, gamta, atostogomis, ramybe... Na, žmonės taip ir sako, kad esu melancholiška ir stabili.

Taigi, pabandykime trumpai apžvelgti, ką mėgstamos spalvos gali papasakoti apie jus.

Raudona - tai aktyvumo, sumanumo ir agresijos spalva. Ją renkasi žmonės, kuriems patinka būti dėmesio centre. Raudona traukia dėmesį ir vilioja, tačiau tuo pačiu gali erzinti aplinkinius. Lygiai tą patį galima pasakyti ir apie šios spalvos mėgėjus: su jais įdomu, tačiau kuomet bendravimo per daug - jie ima erzinti. Tai labai aktyvios ir veiklios asmenybės, negalinčios kiurksoti namuose.

Geltona - tai optimistiškų, kūrybingų ir energingų žmonių spalva. Ją renkasi tie, kurie per gyvenimą žingsniuoja su plačia šypsena veide ir pozityviai žvelgia į viską, kas vyksta aplinkui. Jie šiek tiek lengvabūdiški, todėl lengvai gali pakeisti savo nuomonę ir dėl to tikrai nesijaus nejaukiai.

Oranžinė - tai energijos kupina spalva. Ji asocijuojasi su aktyvumu bei gyvenimišku džiaugsmu, todėl ją renkasi žmonės, tvirtai žengiantys gyvenimo keliu. Mėgstantieji šią spalvą turi aukštą savivertę ir ambicijas, o svarbiausia - moka mėgautis gyvenimo teikiamais malonumais.

Mėlyna - tai jūros ir dangaus spalva. Ji padeda nusiraminti, atsipalaiduoti ir pasiekti pasitenkinimą. Dažniausiai mėlyną spalvą renkasi tie, kuriems svarbus komfortas ir kurie mėgsta nuklysti į iliuzijų pasaulį, prisigalvoti įvairiausių keistenybių bei atitolti nuo realybės. Šie žmonės geri, švelnūs ir šiek tiek drovūs.

Žalia - tai gamtos ir gyvybingumo spalva. Tie, kurie ją renkasi, pasižymi energingumu ir ištverme. Tokie žmonės neretai būna per daug valdingi, todėl karjeros prasme pasiekia gerų rezultatų, tačiau asmeniniame gyvenime sunkiai randa laimę. Žalia simbolizuoja ir ramybę, atsidavimą, stabilumą.

Violetinė - tai prabangos ir elegancijos spalva, labiausiai tinkanti tiems, kurie nori patikti aplinkiniams. Sakoma, kad violetinę spalvą mėgstančios moterys yra puikios vilioklės, seksualios gundytojos, su kuriomis niekada nebūna nuobodu, tačiau jos gana pretenzingos, todėl vyrams dėl jų tenka gerokai pasistengti.

Rožinė - tikros koketės spalva. Moterys, kurios renkasi rožinės spalvos drabužius, dažniausiai būna linksmos ir atsipalaidavusios, deja, tuo pačiu ir neatsakingos bei mėgstančios savo problemas užkrauti kitiems ant pečių. Jos kartais būna labai vaikiškos ir gležnos, o tai labai traukia vyrus.

Balta - tai švaros spalva, todėl net nekyla abejonių, kad ją renkasi tvarkingi žmonės. Įprastai baltą spalvą pamėgsta ramesnio būdo, savo veiksmus gerai apmąstantys ir tikslumą mėgstantys žmonės. Kartais šios spalvos gerbėjai pasižymi labai dideliu pedantizmu, kuris aplinkinius gali išvaryti iš proto.

Juoda - dažniausiai manoma, kad šią spalvą mėgsta negatyvūs ir į depresiją linkę žmonės, tačiau tai nėra taisyklė. Juodą taip pat renkasi tie, kurie turi daug užsispyrimo ir nėra linkę į kompromisus. Tai elegantiškų, savimi pasitikinčių ir vyrus lengvai suviliojančių moterų spalva.

Pilka - tai tikrai nėra nuobodžios pelytės spalva. Iš tiesų jos tikros šelmės, galinčios stebinti kiekvieną akimirką. Deja, jos turi ir trūkumų - ne itin pasitiki savo jėgomis, todėl tam, kad pilnai atsiskleistų, joms prireikia šiek tiek laiko. Pilkos spalvos mėgėjos stebina lengvu prisitaikymu prie situacijos ir paprastais problemų sprendimais.