Reikės:
500 g jautienos filė,
500 g virto rūkyto kumpio,
50 g sviesto,
50 g miltų,
500 ml pieno,
žiupsnelio muskato riešuto,
1 kiaušinio trynio,
1 kiaušinio,
12 žalių alyvuogių be kauliukų,
2 šaukštų augalinio aliejaus,
0,5 stiklinės baltų šviežių džiūvėsių,
miltų pabarstymui,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas. Nuplautą mėsą dėkite į puodą su nedideliun kiekiu vandens (kad tik apsemtų jautieną) ir, atsukusios stiprią ugnį, laukite, kol užvirs. Nugraibykite putas, sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite 40 minučių. Prieskoniais gardinti nereikia.

Išimkite mėsą iš puodo, leiskite jai atvėsti ir smulkiai supjaustykite kubeliais. Taip pat supjaustykite ir rūkytą kumpį. Keptuvėje išlydykite sviestą, maišydamos suberkite miltus ir kaitinkite apie 1 minutę.

Nesustodamos maišyti, į keptuvę supilkite šaltą pieną, pagardinkite druska, pipirais ir muskatu. Nukaiskite ir leiskite masei atvėsti iki kambario temperatūros. Tada į ją įmuškite kiaušinio trynį, gerai išmaišykite, suberkite jautienos ir kumpio gabaliukus ir vėl gerai išsukite.

Stalą pabarstykite miltais. Padalinkite faršą į 12 dalių ir suvoliokite mėsos rutuliukus. Į kiekvieno vidurį įtupdykite po 1 alyvuogę.

Džiūvėsėlius suberkite į platų dubenėlį. Kitame išplakite kiaušinį su augaliniu aliejumi. Jautienos kukulį pavartykite kiaušinio plakinyje, paskui džiūvėsėliuose. Kukulius gruzdinkite augaliniame aliejuje iki auksinio rausvumo, po 6 minutes. Dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

Mėsos kukulius galite valgyti ir karštus, ir šaltus (kaip užkandį). Jei tai bus karštas patiekalas, paruoškite ryžių, o dar geriau - žalių salotų.

Skanaus!

Shutterstock nuotr.