Rankų darbo aksesuarų, įkvėptų aistros buriuoti, kūrimas Tautvydui ne tik malonus laisvalaikio užsiėmimas, bet ir galimybė susipažinti su įdomiais žmonėmis. Komunikabilus jaunuolis stengiasi ne tik išpildyti užsakovų prašymus, bet ir su kiekvienu klientu susitikti asmeniškai, kad aksesuarą galėtų perduoti tiesiai į rankas.

- Kas tas žmogus, sugalvojęs originalią idėją, kuri populiarėja žaibo greitumu?

- Esu Tautvydas Kalvaitis, man 23 metai. Šiais metais baigiau ISM studijas, o šiuo metu turiu kelis verslus. Ankščiau dirbau reklamos agentūroje, bet supratau, kad negaliu dirbti kitiems. Mano manymu, žmogus turi mylėti tai ką daro, o daryti tai, ką myli. Tuomet pasiekiami geriausi rezultatai.

- Kaip kilo mintis kurti apyrankes iš jachtų įrangos?

- Prieš 10 metų draugas Arnas mane įkalbėjo išbandyti buriavimą. Nuo tada tai tapo mano mėgstamiausiu užsiėmimu. Vos sulaukęs 18 metų, gavau burinių jachtų laivavedžio diplomą. Virvės, iš kurių gaminu apyrankes, naudojamos pririšti ir laivo burei, kai ši nuleidžiama. Kadangi ne kiekviename laive tokia virvė būdavo, ėmiau nešiotis vieną užsirišęs ant rankos.

- Papasakok, kada sukūrei pirmąją apyrankę?

- Tai padariau šių metų kovo 9-osios rytą. Galima sakyti, buvau įkvėptas prieš tai buvusios Moters dienos. Kai mano apyrankę pamatė draugai, ėmė prašyti, kad ir jiems tokias padaryčiau. Taip šis aksesuaras pamažu pradėjo populiarėti. Artimieji pasiūlė jas pardavinėti, todėl jų paskatintas sukūriau puslapį socialiniame tinkle. Taip atsirado prekinis ženklas „Shkertik".

- Šias apyrankes, matyt, dažniausiai perka buriuotojai?

- Keli buriuotojai yra įsigiję, tačiau dažniausiai apyrankes perka moterys. Ne tik sau, bet ir mylimajam, nes mazgas simbolizuoja sujungimą, sąsają ir ryšį. Taip pat vis dažniau perka vyrai mėgstantys išskirtinį stilių, apyrankes derina prie kostiuminių švarkų, marškinių.

- Ar kuri tik apyrankes?

- Iš pradžių gaminau tik jas, įvairiausių spalvų, modelių. Jeigu žmogus prašo, kad kažką pagaminčiau būtent jam, stengiuosi išpildyti jo norus. Neseniai pradėjau gaminti iš raktų pakabukus, šunų pavadėlius, o krepšinio sirgaliams - apyrankes su Lietuvos trispalve.

- Kiek laiko užtrunka pagaminti vieną aksesuarą?

- Maždaug 15 minučių. Kadangi tai nėra mano pagrindinis darbas, o tik hobis, gaminu aksesuarus tik laisvu metu. Iš to nepralobsiu, tačiau man smagu, kad žmonėms tai patinka. Todėl džiaugiuosi, jog šis aksesuaras populiarėja ir tampa madingas.

- Galbūt planuoji kurti kažką naujo ir galėtum atskleisti bent mažą užuominą, kas tai bus?

- Planuoju gaminti auskarus ir marškinių sąsagas. Jau turiu kelis bandomuosius modelius, manau, netrukus ir jie taps labai madingi. Šių aksesuarų bus galima įsigyti ne tik Lietuvoje. Švedijos, Prancūzijos butikai taip pat susidomėjo mano kūriniais ir nori jais prekiauti.