Ne tik vyrai paslysta, moterys taip pat ne šventuolės. Žinoma, ėjimo į kairę priežastys skirtingos, tačiau rizika tokia pati. Moterų neištikimybė kartais baisesnė negu vyrų, nes jos kai įsikliopina, pamiršta ne tik savo vyrą ar vaikiną, bet ir vaikus, o aplinkinis pasaulis neegzistuoja. Vyrai moka išlaviruoti tarp sekso ir meilės, tai daro su protu, racionaliai. O štai moterims atriboti kūniškus ir emocinius jausmus sekasi daug sunkiau. 

Todėl tokioje poroje, kurioje paslysta moteris, dažniau galima sulaukti santykių griūties. Tarkim prigavusi vyrą su meiluže, moteris gali pagrasinti skyrybomis, šis greičiau sugrįš į protą, nei bėgs paskui meilužę, o kai vyras pareikš neištikimai mylimajai tokį ultimatumą, tai ją gali dar labiau įaudrinti.
Jei partneriai tikrai vienas kitą myli, atleis ir nuklydimus, ir į protą galiausiai sugrįš, tačiau kam tampyti liūtą už ūsų?

Dažniausiai pasitaikančios moters neištikimybės priežastys yra gana banalios, tačiau vyrai turėtų jas visas žinoti iš anksto, kad galėtų užkirsti kelią moters paklydimams. Nes, kaip mano močiutė sakydavo, jei paslydo vieną kartą - nieko tokio, bet jei antrą - žinok, kad bus ir trečias...

Dėl barnių namuose. Dažnus barnius dėl neišplautų lėkščių, neišskalbtų drabužių ar vaikų auklėjimo, moteris priima labai asmeniškai. Juk namų ruošos darbų pasidalinimas poroje nėra senas dalykas. Mūsų tėvai ar seneliai, tokių šeimos modelių nesupranta. Juk visa našta turi griūti ant moters galvos. Net jei moters vyras noriai tvarkosi namuose, po pykčių dėl buities darbų moteris jaučiasi taip, lyg į jos daržą būtų įmestas sunkus akmuo. O juk svetimas vyras nežino, kokia ji „bloga šeimininkė" namuose. Įsivariusi tokių kompleksų, net labai mylinti moteris gali paslysti. Todėl barnius reikia ne tik pamiršti, bet ir atvirai vienas kitam išsakyti, kas jus slegia, dėl ko jaučiatės kalti ir nelaimingi.

Dingusi aistra. Moteris, pradėjusi jausti, kad jūsų miegamajame seksualinė energija ima silpnėti, pradeda nerimauti ir susiranda meilužį norėdama įrodyti, kad ne ji kalta dėl pašlijusių reikalų. Ji nori pasijausti vis dar karšta, kaitinanti ir jaudinanti. Čia atsiranda gundymas nuklysti, ypač jei bandymai gaivinti atšalusius jausmus nesulaukia partnerio palaikymo. Nes ne paslaptis, kad dažniausiai moterys mėgina įpūsti šviežio oro į miegamąjį. Todėl reikėtų parodyti iniciatyvą ir vyrui. Pasikviesti romantiškos vakarienės, o po jos nusivesti mylimąją į viešbutį, net jei jūsų namai čia pat už kampo. Toks spontaniškas jūsų elgesys moteriai primins, kad ji jus vis dar kaitina.

Nori pasijausti ypatinga. Vyrai ilgainiui nustoja mylimosioms sakyti komplimentus arba daro tai per daug retai. Taip atsitinka, nes šventės negali vykti kasdien - tuomet jos nusibostų. Skraidymą ant sparnų anksčiau ar vėliau pakeičia rutina. Tuomet moteris slapta pasvajoja, kaip gera būtų vėl išgyventi tą nežemišką nerealumo jausmą, kai partneriui esi pati pačiausia. Tačiau jei jūs vis dar mylite savo moterį, vadinasi, ji jums graži, žavi, linksma, miela ir visaip kitaip faina. Tai kodėl to nepasakius garsiai? Suprantama, jog per kasdienius rūpesčius romantika pradingsta, bet parašyti SMS žinutę mylimajai su keliais gražiais žodeliais tikrai nesunku. Pirštai tikrai nenukris.

Namuose nėra TIKRO vyro. Ne paslaptis, kad būna porų, kuriose moteris yra daug stipresnė už vyrą. Čia ne apie raumenų kiekį, o apie charakterio bruožus. Būna, kad vyras elgiasi lyg tikras erelis darbe, o namuose slepiasi po žmonos sijonu. Toks vyras laukia iš žmonos sprendimų ir instrukcijų, ką daryti, kaip elgtis, laukia iš žmonos malonių: sriubos, sekso, gero žodžio, žvilgsnio. Todėl nenustebkite, kad ji su jumis gali pradėti tik gyventi, o ne miegoti, o galiausiai ir palikti. Jeigu valdingai mylimajai niekada nedrįstate pasakyti tvirto NE, trenkdamas kumščiu į stalą, ji ilgainiui gali pradėti jus laikyti mazgote. Todėl būkite TIKRU vyru, o ne tikru raguotu briedžiu.