Darant pratimus, stenkitės neskirt daug laiko poilsiui. Kai viską atliksit, atsigerkit vandens ir kartokit vėl viską iš naujo du kartus.

Atsispaudimai naudojant kėdę

Ant kėdės padėkite rankas ir kulnais atsiremkite į žemę. Leiskite dubenį žemyn ir sulenkit rankas per alkūnes 90 laipsnių kampu. Vėliau rankų pagalba kilkite į viršų. Stenkitės laikyti nugarą kuo arčiau kėdės. Kuo gilesnis nusileidimas, tuo didesnė apkrova. Kartokit 10-12 kartų.

Pritūpimai ant kėdės

Atsistokite priešais kėdę, pėdos pečių plotyje, tiesios. Lengvai krūtine pasilenkit į priekį. Lenkit kelius ir lengvai palieskit kėdę, bet neatsisėskite. Svorį laikykite ant kulnų ir įsitikinkite, jog jūsų keliai neišsikiša virš jūsų kojų pirštų. Kartokit 10-12 kartų.

Drugelis ir pilvo presas

Atsigulkit ant nugaros, suglauskit pėdas. Atpalaiduokit kelius į šonus. Rankas laikykit už galvos, alkūnės atsuktos į išorę. Suspauskit pilvo raumenis, kelkite krūtinę ir pečių juostą, tada sugrįžkite į pradinę padėti. Viską kartokite 10-12 kartų.

Viršutinės kūno dalies pakėlimas su posūkiu

Atsigulkite ant nugaros, sulenkite kelius. Uždėkite kairę kojos kulkšnį ant priešingos kojos kelio, dešinę ranką uždėkite už galvos ir kelkite dešinį petį link kairės kojos kelio. Kartokite 10-12 kartų, tada pakeiskit puses.
Jolanta Leonavičiūtė

Atsispaudimai

Atsiklaupkit ant kelių, rankomis remkitės į žemę. Keliai turi būt suglausti, rankos truputį plačiau nei pečių juosta. Galvą, nugarą stenkitės laikyti tiesiai. Suspauskit pilvo raumenis. Lenkiant alkūnes leiskitės ir sugrįžkit į pradinę padėti. Kartokit 10-12 kartų.

Šlaunies atitraukimas stovint

Atsistokit taip, kad pėdos būtų pečių plotyje. Perkelkit svorį ant dešinės kojos ir atitraukit kairę koją. Atliekant pratimą suspauskit sėdmenis. Naudokit kėdę balansui išlaikyti. Kartokit 12-15 kartų ir keiskit koją.

Pakilimas ant laiptelio

Uždėkit dešinę pilną pėda ant laiptelio ar kokios nors platformos. Su kaire koja pakilkit ir leiskitės, kad kelis truputį susilenktų. Atstumas tarp vienos ir kitos kojos 30 cm. Kartokit 12 kartų su viena koja, tada keiskit kitą. Nugarą bei pečių juostą laikykit tiesią. Kai sustiprėsit, į rankas galit paimt svarelius.

Fitneso trenerė Jolanta Leonavičiūtė tapo vieno didžiausių lietuviškų portalų moterims blogere. Jolanta nuo šiol dalinsis su „5 braškių“ skaitytojomis naudingais patarimais, padės išspręsti įvairius sveikatingumo ir sporto klausimus. Todėl jei turite klausimų apie svorį, dietas, sveiką gyvenseną ir kaip efektyviausiai dailinti kūno linijas, rašykite info@5braskes.lt.

Jolanta Leonavičiūtė