Numesti kažkiek svorio per trumpą laiko tarpą nėra lengva, bet įmanoma. Pirmiausiai, ką reikėtų pradėti daryti, tai treniruotis. Ir tam skirti daugiau laiko nei esate įpratusios. Netgi tokie paprasti dalykai, kaip vietoj lifto lipti laiptais, turės įtaką svorio metimui.

Į parduotuvę eikite pėstute, o ne važiuokite automobiliu. Jei turite šunį, išeikite dažniau su juo pasivaikščioti. Visa ši papildoma veikla padės sudeginti daugiau kalorijų.

Kai renkatės sporto programą, nedarykite tų pratimų, kurie jums nėra prie širdies. Daugiau laiko bei dėmesio skirkite tiems, kuriuos atliekate labai noriai ir su dideliu užsidegimu. Tuomet pratimo pakartojimų skaičius bus didesnis ir kalorijos deginamos su didesne energija ir šypsena. Be to, renkantis pratimus, nepamirškite, kad jie turi apimti visas jūsų kūno dalis.

Metant svorį, labai svarbus yra miegas. Leiskite sau pailsėti, atgauti jėgas naujai dienai.

Kitas be galo svarbus akcentas - tai dietos, skirtos greitesniam svorio metimui. Valykite organizmą sultimis, pagamintomis iš šviežių vaisių bei daržovų. Pasišalins nereikalingi toksinai, dėl ko jausitės žvalesnė, sveikesne. Kadangi vaisiai turi nemažai cukraus, todėl didesnį dėmesį skirkite daržovėms.

Dar viena puiki dieta - vandens dieta. Prieš kiekvieną valgymą išgerkit visą stiklinę vandens. Tuomet valgysite mažesnes porcijas ir taip sunaudosite mažesnį kiekį kalorijų. Vandenį gerkite vietoj kavos, sodos, gaiviųjų saldžiųjų gėrimų.

Valgykite tuos produktus, kurie mažins apetitą. Štai keletas jų, kurie leis jaustis sočiai: greipfrutas, avižinė košė, obuoliai, kiaušiniai, imbieras, riešutai, lapinės daržovės, truputis juodojo šokolado, aštresnis maistas.

Patarimas - rašykite maisto dienoraštį. Kas dieną užsirašinėkite, ką ir kokį kiekį suvalgėte bei sekančios dienos planuojamo maisto kiekį.

Užkandžiams visada turėkite kažką iš sveikų produktų. Pamirškite greito maisto užeigas, daug kalorijų turinčius užkandžius. Ir visada stebėkite maisto porcijos dydį. Nes riešutų saujelė gali tapti dideliu kalorijų kiekiu, jei suvalgysite jų per daug.

Nueikite į sauną, pirtį. Aktyvus prakaitavimas išgarins nemažai nereikalingų skysčių. Bet po pirties būtinai išgerkite mažą buteliuką vandens, kad apsisaugotumėte nuo dehidratacijos.