Raudona spalva atstovauja Marso planetą, kuri pasižymi apsauginėmis savybėmis. Manoma, jog pirmieji savo riešus raudonu siūlu ėmė puošti Kabalos pasekėjai. Buvo tikima, kad ši virvelė apsaugos nuo piktųjų dvasių, žmonių pavydo, nužiūrėjimo bei kitų negerovių.

Legendoje figūruoja tamsioji Lilit

Raudono siūlo kaip apsauginio amuleto naudojimas yra susijęs su Lilit, pirmąja Adomo žmona, kurią drąsiai galima vadinti feministe, nes pasipriešino vyrui mylėtis įprasta poza – norėjo būti ant viršaus. Adomas pasiskundė Dievui, o šis pasiuntė tris angelus - Sanvį, Sansanvį, Semangelafą – grąžinti žmonos. Žydų mitologijoje skelbiama, kad kai Lilit, pavirtusi demone (žudydavo naujagimius, ypač berniukus), skrido virš Raudonosios jūros, ją tie angelai pavijo ir išpešė iš jos pasižadėjimą, jog ji nežudys kūdikių, šalia kurių bus tie trys angelai.

Kadangi vienas iš Lilit vardų skamba kaip „raudona“ hebrajų kalba, tai gimė tikėjimas, jog raudonas siūlas neleidžia demonui pakenkti žmogui, padaryti jam žalos.

Motinos savo vaikus sergėdavo nuo blogos akies ne tik maldomis, kreida brėždamos apsauginius ratus su užrašytais magiškais žodžiais viduryje, bet ir rišdavo vaikams ant riešų raudonus siūlus, kad tas amuletas apsaugotų nuo demonų, nuo Lilit rūstybės.

Nuo ko saugo mažytė raudona linija?

Mūsų laikais dauguma turistų iš Izraelio grįžta su būtent tokios apyrankėmis – raudonais siūlais ant riešo. Tačiau, kad siūlas teiktų tą norimą apsaugą, jį turi užrišti tam tikri asmenys. Izraelyje tai daro vienuoliai ar moterys su ypatinga energetika.

Siūlas užrišamas, kalbamos 7 maldos, kurias įamžina 7 mazgeliai ant to siūlo. Maldos yra skiriamos pagal tikslus, kuriems turi apyrankė tarnauti: pagerinti santykius, sveikatą, gerovę ir pan.
Jei nebuvote Izraelyje, apsauginį siūlą gali užrišti žmogus, geriausia artimas, kuris ten lankėsi. Ypatingai stipria energetika pasižymi apyrankės, parvežtos iš Jeruzalės arba pirktos iš Kabalos pasekėjų.

Būna, kad raudonus siūlelius užsiriša ant riešo žmonės, kurie absoliučiai nieko bendro neturi su Kabalos tikėjimu. Jie tiki, jog raudona žymė apsaugos juos nuo nužiūrėjimo, neigiamų veiksnių, blogų aplinkinių žmonių kėslų.

Kai kuriose kultūrose raudonu siūlu buvo perrišama naujagimio virkštelė, kad joks blogis nepatektų, o dar kitos tautos tiki, jog raudonas siūlelis užkirs kelią odos ligoms, pavyzdžiui, rožei.

Suaugusiems raudoną amuletą rekomenduojama rišti ant riešo ar čiurnos, jei norima pagydyti maudžiančius sąnarius, pagerinti kraujo apytaką, numalšinti patemptų raumenų skausmą.

Anksčiau raudonu siūlu buvo gydomos karpos: užrišdavo tiek mazgelių, kiek yra karpų, ir dar sukalbėdavo maldą. Kai žmogui karpos dingdavo, apyrankę sudegindavo maldos namuose - cerkvėje, bažnyčioje. Raudoną siūlą žmonės rišdavo ir ant karvės ragų, tikėdami, jog apsaugos gyvulį nuo gamtinių dvasių.

Amuletą propaguoja ir įžymybės

Lietuvoje bei pasaulyje yra nemažai žmonių, tiek vyrų, tiek moterų, kurie puošia rankas raudona apyranke: Vaidas Baumila, Ashtonas Kutcheris, buvusi jo meilė Demi Moore, Madonna, Britney Spears, Paris Hilton, Lindsay Lohan ir daugelis kitų.

Gal ir nieko keisto: pramogų pasaulio žmonės dažnai apkalbami, nužiūrimi, jiems pavydima, daug tokių, kurie linki blogo. Štai ir saugosi nuo piktų akių bei užgaulių kalbų. Kartais rekomenduojama raudoną siūlą ryšėti 9 dienas, o po to sudeginti.

Dar viena sąlyga, kad amuletas atliktų savo funkcijas, yra ta, kad apyrankę reikia pirkti, o ne nusipinti pačiai. Taip pat siūlą turi ant riešo užrišti artimas žmogus, o ne pats nešiotojas. Siūlas neturi veržti riešo, būti laisvas. Paprastai siūlas rišamas ant kairės rankos, nes būtent iš kairės pusės į mus teka bloga energija. Ant kairės rankos paprastai amuletą nešioja vyrai ir ištekėjusios moterys.

Ką daryti, jei siūlas sudilo, nutrūko ar pasimetė?

Reikia ne liūdėti, o tik džiaugtis! Tai reiškia, kad galėjote tapti energinės atakos auka, o apyrankė visą smūgį sugėrė ir „žuvo“. Jei vis dėlto baiminatės, kad dabar likote be apsaugos, tai galite užrišti antrą kartą.

Beje, siūlas ant riešo gali būti ne tik raudonas, bet ir mėlynas bei žalias. Manoma, kad tada apyrankė pildo jūsų norus, kuriuos reikia užminti, kai apyrankė rišama. Kiek mazgų, tiek ir norų. Kai noras išsipildo, vienas mazgas atrišamas. Apyrankė nuimama, kai išsipildo visi norai.