Jei turite išmanųjį telefoną, tai asmenukė jums nėra didelė naujiena.

Asmenukė - tai autoportretinė nuotrauka, dažniausiai daroma išmaniuoju telefonu ir paleidžiama keliauti po interneto platybes. Skirta grožėtis savimi, leisti savimi pasidžaiugti kitiems arba iliustruoti faktą, jog jūs „buvote čia", o gal net kažką (nu)veikėte „būdami čia". Pvz., panorote savo paties atvaizdo nacionaliniame parke Tanzanijoje, su liūtu fone, ir tokią pasidarėte. Tik ką daryti, kad autoportretas nuotraukoje džiugintų labiau nei liūto karčiai?

Didžiosios Britanijos prekinis ženklas „The Body Shop" dalijasi mados pasaulyje garsios fotografės Kayt Jones patarimais, kaip pasidaryti išties gražias autoportretines nuotraukas telefonu - 2004-aisiais K. Jones žurnalas „Harper's Bzaar" išrinko kaip geriausią fotografę moterį. Asmenukių tema pasitelkta pristatant „InstaBlur" - vieną iš „The Body Shop" makiažo priemonių, kuri savaip konkuruoja su atvaizdą koreguojančiais išmaniuosiuose telefonuose esančiais nuotraukų filtrais (blur).

Pristatome tris K. Jones patarimus, kaip asmenukėse atrodyti kuo gražiau.

1. Nustatyk geriausią fotografavimo kampą

Populiariausia poza - šiek tiek iš viršaus. Taip oda pasitempia ir pradingsta pagurklis, jei toks yra, o pirmame plane atsiduria akys - juk būtent jomis nori kažką pasakyti kitiems, tiesa?

2. Pasinaudok šviesų žaismu

Išnaudok apšvietimą savo naudai! Ir tu, ir nuotrauka atrodys nuostabiai, jei iš už nugaros kris šviesa, pvz., besileidžiančios saulės spinduliai.

3. Būk savimi

Leisk skleistis savo individualumui ir mažiau varžykis. Pvz., neslėpk savo strazdanų, pabrėžk unikalumą ir išlik žaisminga! Gal kokia nors veido išraiška ar grimasa būdinga tik tau ir būtent ja  užkariausi pasaulį?!