Šiuo metu plaukų priežiūros priemonių pasirinkimas prekybos centruose itin didelis.Tačiau neretai plaukų priežiūros priemonėse yra daug cheminių medžiagų. Norinčioms išsiversti be chemijos, vertėtų prisiminti liaudiškas priemones.   

Į pagalbą slenkantiems plaukams – svogūnų sultys. Po svogūnų sulčių procedūros rezultatas bus akivaizdžiai matomas. Plaukai ne tik nustos slinkti, bet ir atsigaus, sustiprės, ims labiau žvilgėti bei greičiau augs. Svogūną reikia sutarkuoti ar sutrinti, gautą košę įvynioti į ploną medžiagą ir ištrinkite visą galvos odą. Tuomet ant viršugalvio uždėkite maišelį, apsukite jį rankšluosčiu ir palaikykite valandą laiko. Tiesa, kvapas gali būti ne pats maloniausias, tad norėdamos bent šiek tiek prislopinti svogūno kvapą į košę įlašinkite keletą lašų eterinio aliejaus. Šią procedūrą reikėtų atlikti mėnesį laiko kas dvi–tris dienas, tada padaryti dviejų savaičių pertrauką ir vėl kartoti procedūrą mėnesį laiko.

Nuotr. Shutterstock

Ricinos aliejus skatina plaukų augimą, tad puikiai tinka slenkantiems plaukams. Šiai kaukei prireiks spirito ir ricinos aliejaus. Juos reikėtų sumaišyti lygiomis dalimis ir ištepti pagamintu mišinių plaukų šaknis. Šią kaukę reikėtų palaikyti bent keletą valandų. Vėliau reikia ištrinti galvą šampūnu ir išskalauti kambario temperatūros vandeniu. Procedūrą patariama atlikti nedažniau nei kartą per savaitę.

Avokadas gerai įsigeria ne tik į plaukus, bet ir į odą, taip pat idealiai tinka kovojant su plaukų slinkimu. Šiai kaukei prireiks sunokusio avokado ir mėgstamo aliejaus. Avokadą reikia sutrinti ir įlašinti keletą lašų aliejaus. Gautą masę tepti ant plaukų ir laikyti kaip įmanoma ilgiau. Avokadą galima pakeisti ir grynu avokadų aliejumi. Šia kauke savo plaukus palepinkite kartą per savaitę.