Jei dažniau atkreiptumėte dėmesį į parduotuvių lentynose randamų šampūnų sudėtį, pastebėtumėte, kad juose gausu cheminių ploviklių, kurie pažeidžia apsauginį odos sluoksnį. Būtent dėl to galvos oda ima riebaluotis. Kuo dažniau plauname plaukus – tuo dažniau ji riebaluojasi. Neretai plaukuose atsiranda pleiskanų, kurios formuojais dėl galvos odos išsausėjimo.

Molis

Tai ekologiška priemonė. Molyje yra svarbių mikroelementų, geležies, magnio, kalcio, kalio ir mineralinių druskų. Molis stiprina ir maitina plaukus. Plaukai tampa stipresni, lankstesni ir sveikesni. Molio miltelių galite įsigyti kosmetikos prekių parduotuvėje. 

Sumaišykite 2-3 valgomuosius šaukštus molio miltelių su šlakeliu vandens. Masės konsistencija turėtų būti skysta. Paruoštą mišinį tepkite ant šlapių plaukų, keletą minučių palaukite ir nuplaukite vandeniu.

Soda

Soda idealiai tinka plaukams, kurie linkę riebaluotis.Toks mišinys ne tik gerai šalina riebalus, bet ir nešvarumus bei plaukų modeliavimo priemones. 

Keletą šaukštų sodos sumaišykite su trupučiu vandens. Trinkite drėgnus plaukus.

Juoda duona

Plaukus galima plauti net su juoda duona

Mišiniui paruošti reikės stiklinės trupintos juodos duonos ir virinto, šilto vandens. Užpilkite mišinį vandeniu ir palaikykite apie valandą. Pagaminus tyrelę trinkite ne tik plaukus, bet ir galvos odą, o jei dar 30 minučių palaikysite šį mišinį – išgausite efektyvią kaukę plaukams. Vėliau plaukus kruopščiai išskalaukite vandeniu, kad neliktu duonos gabalėlių.

Kiaušiniai

Išplakite kiaušinio trynį maždaug pusėje stiklinės šilto vandens. Jei norite, galite įlašinti vieną kitą lašelį mėgstamo aliejaus. Galvą trinkite įprastai. Vėliau plaukus kruopščiai išskalaukite.

Kukurūzų miltai

Šis produktas nuo kitų aukščiau paminėtų skiriasi tuo, kad nereikia lįsti po dušu ir šlapinti plaukų. Tai puikus būdas skubančioms. Tereikia ištrinti kukurūzų miltais plaukų šaknis, palaukti kelias minutes ir gerai iššukuoti.

Vanduo

Vis dėlto reikėtų pabrėžti, kad plaukus švarina vanduo. Būtent dėl šios priežasties užsienyje vis labiau plinta mada plaukus trinti tik vandeniu. Tokiam eksperimentui reikia nemažai kantrybės ir valios. Išbandžiusieji šį plaukų plovimą sako, kad tik praėjus šešioms savaitėms susireguliuoja riebalinių liaukų veikla. Iki tol plaukus tenka slėpti po galvos apdangalais. Procesas ilgas, bet veiksmingas. Po to eksperimento dalyviai atsisakė tiek šampūnų, tiek kondicionierių.