Pažiūrėkite, kokia komentarų papliūpa nuvilnijo po Šedžių vestuvių. Dauguma komentarų - kaip pasisekė Šedžiui, kokią gražią žmoną gavo. Taigi išvada kaip ir aški: moetris ieško saugumo, tvirto vyro peties, o vyras ieško grožio, kuris jį jaudintų , kad prieš akis kasdienybėje šmėžuotų estetinis vaizdas.

Mokslininkai seniai įtarė, jog egzistuoja ryšys tarp išsivysčiusių evoliucijos eigoje lingvistinių žmogaus gebėjimų ir lytinės atrankos proceso. Tačiau tik neseniai jiems pavyko įrodyti, jog vyrai gražių moterų draugijoje dažniau vartoja retus (mokslinius, gražius ir pan.) žodžius bei išsireiškimus, praneša medikforum.ru.

Eksperimentas buvo atliktas Notinghamo universitete (Didžioji Britanija) - tiriant atsiliepimus į vedybinius skelbimus. Buvo siekiama nustatyti sąsają tarp lyčių atrankos ir kalbinių sugebėjimų.

Hipotezė, jog žmogaus kalba išsivystė veikiama griežtos lytinės selekcijos, buvo patvirtinta: pamatę gražias merginas, britų vyrai pradėdavo vartoti retus žodžius. Jau seniai įrodyta, kad patinai mėgsta demonstruoti patelėms grožį bei jėgą, kad išryškintų savo gerus genus ir įrodytų savo realius gebėjimus pradėti sveikus palikuonis.

Tačiau dabar tapo akivaizdus ir dar vienas faktas - į privalumų sąrašą įtraukiami ir lingvistiniai sugebėjimai, kadangi intelektas drauge su gerumu bei empatija sudaro pagrindinę potencialaus partnerio charakteristiką.

Jei vyro žodynas turtingas, kalba aiški, graži, vadinasi, tai išsivysčiusio intelekto požymis (nors iš gyvenimiškos patirties galiu pasakyti, kad tas intelektualus patinas gali būti su nukrypimais - ir alkoholikas, ir despotas).

Be to, eksperimento metu paaiškėjo dar vienas ypatingas gebėjimas. Paprastai tiek vyrai, tiek moterys, apibūdindami labiausiai vertinamas partnerio savybes, vieną iš jų nurodo intelektą. Dabar paaiškėjo, jog šiuo atžvilgiu nuoširdžios yra tik moterys, kurios iš tiesų geidžia protingų vyrų.

O štai vyrai linkę vengti labiau išsilavinusių ir protingesnių moterų nei jie patys.

Primename, jog kasdieniam bendravimui žmogui pakanka apie 2 tūkstančių žodžių. Kad atsipalaidavęs galėtų mėgautis grožine literatūra, laisvai skaityti ir suprasti, jam jau reikės 5 kartus platesnio žodyno - apie 9 tūkstančių žodžių.

***
O gyvenimo praktika rodo: vyrai išties nori sužavėti gudriais žodžiais, visaip oratoriškai paimti gražią moterį, apsukti jai galvą. Moterį dažnai pavergia lingvistinis vyro bagažas. Tačiau per daug pliurpiantis ir suokiantis įmantrybes liežuviu vyras moteriai sukelia nepasitikėjimą, sudaro nerimto kandidato įspūdį. Taigi svarbiausia - nepersistengti.
O dar realiau: vyras, pamatęs gražią moterį, ne įgyja proto, o jį praranda.