Moterys savo kvapais vyrus viliojo dar tada, kai nebuvo parfumerijos ir kosmetikos pramonės fabrikų. Kai visi žmonės gyveno urvuose ir vakarienei medžiojo žvėrelius ar rinko uogas.

Natūralus moters kūno kvapas yra geriausias afrodiziakas, kokį tik yra sukūrusi motušė gamta. Kiekvienos moters kvapas yra skirtingas. Jame yra tarsi sudėta visa reikalinga informacija apie potencialią partnerę ir būsimų vaikų motiną. Moters kvapas praneša apie tuometinę jos reprodukcinę ir seksualinę būklę.

Kuo kvapas labiau vilioja priešingos lyties atstovą, tuo didesnė tikimybė, jog jie susilauks sveikesnių palikuonių. Kuo mažiau partneriams vienas kito kvapas malonus, tuo jie mažiau traukia vienas kitą seksualiai.

Tiesa, šiuolaikinės moterys vis dar nerimauja dėl specifinio genitalijų kvapo. Net ką tik išėjusios iš dušo jos neretai kuklinasi prieš vyrą. Lytiniai organai turi skleisti savitą kvapą. Tačiau tai nereiškia, kad makšties kvapas atbaido vyrus. Atvirkščiai, daugelis vyrų netgi sąmoningai supranta, kad šis kvapas juos itin jaudina seksualiai. Kai kurie tai neigia, bet dar nereiškia, kad taip nėra.

Taip yra todėl, kad žmogaus nosis per milijonus metų prarado daugelį medžioklei reikalingų juslių, tarp jų susilpnėjo ir uoslė. Tačiau priešingos lyties skelidžiamo kvapo poveikis išliko toks pat paveikus ir stiprus. Žmonės mano, kad tokių dalykų neužuodžia, tačiau seksualiai jaudina ne moters kvepalai, bet jos natūralus kūno ir makšties kvapas.

Žinoma, kartais moterų lytiniai organai išties skleidžia nemalonų kvapą ir dėl to nepatogiai gali pasijausti ne tik ji pati, bet ir aplinkiniai.

Moters makštis išskiria rūgščias išskyras, kurios padeda apsisaugoti nuo uždegimų ir virusų. Nemalonus kvapas gali atsirasti dėl moterų itin mėgstamų sintetinių apatinių, aptemptų kelnių. Blogą kvapą sukelia makšties bakterijos, kurioms tokios medžiagos yra ideali vieta veistis ir daugintis.

Specifinius intymius kvapus taip pat stimuliuoja alkoholis, rūkymas, antibiotikai, kontraceptikai ar netgi netinkama mityba.

Jei žmogus laikosi elementarios higienos ir naudoja tinkamas priemones, genitalijų kvapas taip pat neturėtų būti atgrasus.