Štai ir pakišame porą idėjų tėvelių dienos pusryčiams. Sotūs ir gardūs patiekalai atnešti į lovą, iš pačio ryto, tikrai nepaliks abejingo nei vieno vyro. Juk tiesiausias kelias į vyro širdį - per skrandį. Tėčiams galioja ta pati taisyklė, todėl pamaloninkite juos išskirtiniu dėmesiu :)

I variantas

Dešrelės tešloje

Reikės:
800 g dešrelių,
4 kiaušinių,
70 g kvietinių miltų,
150 g sviesto,
šiek tiek muskato,
šiek tiek juodos duonos,
druskos.

Gaminimas. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Iš miltų, trynių ir išplaktų baltymų užmaišykite tešlą. Dešreles pavoliokite tešloje ir kepkite įkaitintame svieste, kol iš visų pusių gražiai paraus.

II variantas (turinčioms daugiau laiko)

Benedikto pusryčiai

Reikės (1 porcijai):
1 kiaušinio,
1 puselės bandelės ar riekelės baltos duonos,
kelių griežinėlių karštai rūkyto kumpio,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
krapų.

Gaminimas. Į nedidelį puodą pripilkite vandens beveik iki viršaus ir užvirkite. Įmuškite kiaušinį į nedidelį puodelį. Imkite intensyviai sukti burbuliuojantį vandenį puode plaktuvu ar šaukštu, sukite, kol viduryje susiformuos stiprus sūkurys. Staigiai, bet atsargiai iš puodelio į sūkurį įleiskite kiaušinį. Dar keletą kartų atsargiai pasukite vandenį iš kraštų ir paliekite virti 3 minutėms. Atsargiai išimkite iš vandens ir nusausinkite.

Bandelę ar baltos duonos riekelę pakepinkite skrudintuve iki norimo traškumo. Kumpį lengvai apkepkite sausoje keptuvėje. Riekelę duonos(bandelę) dėkite į lėkštę, ant jos kraukite kumpio griežinėlius, tuomet virtą kiaušinį. Apibarstykite druska, pipirais ir krapais. Skanaus!