Juolab, kad įaugęs plaukas ne tik atrodo, kaip spuogas, bet yra itin skaudus ir dažniausiai palieka randą. Kai pradėjau depiliuotis vašku, įaugančių plaukelių nebeliko, tačiau po kurio laiko jie vėl ėmė rastis. Nepadėjo ir pakeistas depiliacijos būdas - depiliacija cukrumi. Supratusi, kad niekur nesidėsiu, ėmiau domėtis, ką tokiu atveju pataria specialistai.

Mano kosmetolgė tikino, kad efektyviausias būdas - dieną po depiliacijos odą nuvalyti glikolio rūgštimi - ta pačia, su kuria atliekamas cheminis pilingas. Pasak jos, rūgštis suminkština odą ir taip plaukeliui lengviau prasikalti. Tačiau dėl šios rūgšties naudojimo būtinai pasikonsultuokite su specialistais - tai itin stipri priemonė, tad nesinori, kad spuogeliai virstų žaizdomis.

Kitas jos patarimas - kas vakarą tą vietą gerai nušveisti kempine arba pilingu.
Ką dar galėčiau pridurti...

1. Nerakinėkite! Įaugę plaukai, taip pat kaip ir spuogai, yra odos uždegimas, kuris gali lengvai išplisti ir jeigu išspaudėte vieną, tai po kurio laiko pasirodys ir daugiau.

2. Dėkite šiltus kompresus. Karštame vandenyje suvilgytas rankšluostukas, kelioms minutėms prispaustas (ne trinamas) prie odos, suminkštins ją, sumažins skausmą ir leis lengviau išspausti ir dezinfekuoti įaugusį plauką.

3. Naudokitės pincetu. Sumažinusios skausmą griebkitės pinceto ir ištraukite įaugusį plauką. Stenkitės nepažeisti odos.

4. Dezinfekuokite. Idealiausiai tokioms deliakačioms vietoms tinka hamamelių vanduo (jo rasite natūralios kosmetikos parduotuvėse). Hamamelių vanduo yra laikomas stipriausiu antioksidantu tarp šiandien žinomų ir naudojamų hidrolatų. Reguliariai prausiantis hamamelių vandeniu ir purškiant odą mažėja jos raudonis, bėrimai, jautrumas, patinimai, paburkimai ir karštis. Jis turi labai stiprių priešuždegiminių ir odą užgydančių savybių, todėl labai tinka plauti žaizdoms ir kaip antiseptikas.
Na, o jeigu iki parduotuvės tolokai, tuomet tiks ir salicilo rūgštis.

5. Nepamirškite pleistriuko. Žinoma, viskas priklauso nuo to, kurioje vietoje įaugo plaukas. Tačiau pleistras jį apsaugos nuo bakterijų ir tolimesnio uždegimo plėtimosi.

6. Venkite alkoholio! Venkite bet kokių priemonių, sudėtyje turinčių alkoholio. Visų pirma, jos skausmingos, antra, jos džiovina odą, sutraukia poras ir neleidžia nešvarumams pasišalinti. Taip sukeliamas dar didesnis uždegimas.

7. Prevencija. Stenkitės skustis ar depiliuotis pagal plaukų augimo kryptį. Visuomet prieš procedūrą dezinfekuokite peiliuką ir odą. Po procedūros odą patepkite dezinfekuojančiais aliejais, tokiais kaip arbatmedžio ar levandos. Avokadų aliejus, tuo tarpu, lėtina plaukų augimą.