Mano klubai ir šlaunys ne tokios duobėtos, kad reikėtų klijuoti lopus, tačiau vis tiek nemėgstu persirengimo kabinų, nes jose šviesa tokia ryški, jog mano apelsino žievelė atsiskleidžia visu gražumu, tfu, grublėtumu.

Bet kauniečių tikrai neįpainioju į savo celiulito istoriją. Mylima moteris sau turėtų būti nuolaidi ir žiūrėti į save mylinčio vyro, o ne pavydžių draugių ar savo pačios itin kritiškomis akimis. Nes mes matome tai, ko iš tiesų tie vyrai nepastebi net tada, kai tos šlaunys ir kojos yra prie pat jų nosies.

Tačiau, kad pačios geriau jaustumėmės ir labiau pasitikėtume savimi, vis tiek neverta apsileisti. Čia kaip su šukuosena – juk vis tiek bent kartą per du mėnesius plaukus pakerpame (ir padažome, jeigu reikia).

Taigi pliūkštelėkite į malonumų vonią, kuri dar ir naikina celiulitą.

Apelsinų sunka

Smulkia trintuve ar smulkintuvu sutarkuokite 3-4 vidutinio dydžio apelsinus su visa žievele. Gautą košelę sumaišykite su 3 šaukštais alyvuogių aliejaus ir 0,5 stiklinės jūros druskos. Sudėkite į maišelį iš kelių marlės sluoksnių, padėkite ant vonios dugno, po vandens čiurkšle ir leiskite vandenį. Sėskitės į vonią atsargiai, nes galite paslysti dėl aliejaus. Gulėkite 20-25 minutes. Išlipusios nusausinkite kūną švelniai rankšluosčiu ir leiskite skysčio likučiams įsigerti į odą.

Medaus glėbys

Ištirpinkite1 stiklinę medaus 0,5 litro šilto vandens ir supilkite į paruoštą vonią. Gulėkite vonioje 15-20 minučių. Išlipusios nešluostykite kūno, įsisupkite į šiltą chalatą ir, palindusios po antklode, pagulėkite 20-30 minučių.
Šis būdas tinka tik toms, kurios nesiskundžia negalavimais dėl širdies ir kraujagyslių ligų.

Sumaišykite 5-7 lašelius eterinio pušų aliejaus su 300-400 g jūros druskos. Berkite į vonią, pamaišykite. Vonioje gulėkite 20-25 minutes.

Ženšenio energija

Užpilkite 5 pakelius ženšenio arbatos 1 stikline verdančio vandens, palikite pritraukti 10-15 minučių. Paskui arbatoje ištirpinkite 4 šaukštus medaus ir gautą tirpalą supilkite į vonią. Procedūra – gulėti 15-20 minučių.

Kad vonia nuo celiulito būtų dar efektyvesnė:
* prieš vonią nušveiskite kūną šveitikliu,
* procedūrą atlikite nevalgiusios arba po valgio praėjus 2 valandoms,
* vonioje gulėkite ne ilgiau kaip 25-30 minučių,
* vandens temperatūra neturi būti aukštesnė nei 37 laipsniai. Jei vanduo bus karštesnis, tai oda dar labiau glebs ir celiulitas nenyks,
* jei mėgstate karštas vonias, procedūros laiką sutrumpinkite iki 5-10 minučių ir sėdėkite vonioje (vanduo turi nesemti krūtinės), o ne gulėkite. Tai apsaugos širdį nuo krūvio, o krūtis – nuo nukarimo.

Shutterstock nuotr.