Štai surašėme netinkamiausią jūsų elgesį, kai pakviečiate moterį į pasimatymą.

1. Ateini į pasimatymą su draugu ar drauge. Tavo palaikymo komanda suteikia pasitikėjimo tau, bet ne merginai. Jai nekelia susižavėjimo tavo draugelis, jaučiasi nereikalinga arba apskritai - kad atsivedei patikrinti jos kaip kokios kumelės turguje. Pirmojo pasimatymo tikslas - įsižiūrėti, pajusti simpatiją. Taigi jeigu atsivedei draugą, kurį iš jūsų ji turi skenuoti - jį ar tave? Negi manai, jog pasimatyme mergina elgsis natūraliai? Jei planuoji tiesiog draugišką pasisėdėjimą, o ne romantišką vakarą, būtų gerai, jei apie tai įspėtum merginą iš anksto.

2. Tu pavėlavai daugiau nei ji. Merginai vėluoti kaip ir atleistina dėl bendro etiketo išlaikymo. O jeigu tu jau matai, kad įstrigai automobilių spūstyje ar sulaikė kažkokios kitos aplinkybės (tikiuosi, ne žmona ar draugė), tai būtų gerai, jei paskambintum ir pasirūpintum mano laukimu - patartum eiti į kavinę, užsisakyti mėgiamo gėrimo, kol tu atvažiuosi. Pageidautina, kad pasijusčiau globojama, kad parodytum rūpestį mano saugumu.

3. Jei pamiršai jos vardą, neklausk tiesiai. Geriau jau pademonstruok išradingumą: „Kaip į tave kreipiasi draugai, kodėl tokį vardą tau išrinko tėvai" ir pan. Nes jei vardą pamiršai, ji galvos paprastai: „Taip jam ir rūpi, su kuo bendrauja, kad net negali įsiminti vardo". Todėl nenustebk, kai kitą kartą paskambinsi, kad ji labai „sunkiai prisimins" tavo vardą.

4. Atėjęs į pirmąjį pasimatymą, iškart klausi: o ką veiksim? Jeigu jau pakvietei, tai turėk bent minimalų kelių variantų planą - pasėdėsite kavinėje, nueisite po to į kiną ar po skverą pasivaikščiosite. Gali turėti savo planą, pasiūlyti ir paklausti merginos, ar tinka. Tačiau tikėtis, kad ji viską suorganizuos, nevertėtų. Tarkitės abu, įsiklausykite vienas kitą ir spręskite.

5. Man svarbu, kad tu būtum laisvas, o pasakoji apie savo paskutinę buvusiąją. Nemalonu, atrodo, kad vis dar nebūtum išsivadavęs iš tų santykių, jauti nuoskaudą, kad jie iširo, todėl jai guodiesi arba pasakodamas bandai žiūrėti, kaip reaguos, ar ir ji turi tokių savybių. Tokia „patikra" merginos tikrai nežavi - nesate teismo ekspertizės kabinete. Jei vis dar ant liežuvio buvusioji, tu nesi pasiruošęs naujiems santykiams.

6. Tu pakvietei pavalgyti picos, kebabų, vištienos sparnelių - žodžiu, patiekalo, kurį valgant, nėra didelės estetikos. Be to, turite būti atsargūs, kad koks kopūstas, pomidoras nenukristų ant drabužių. Pagalvok, ar tikrai nori matyti, taip atrodome kramsnodami ir čiaumodami kiaulienos šonkauliukus. Geriau tada pakviesk merginą į ledainę. Pirmajam pasimatymui tikrai labiau tiks.

7. Atsakinėji į SMS ir skambučius. Dar įžūliau - tai darai pasišalinęs arba kad mergina nematytų. Nemandagu. Jei lauki skambučio, perspėk merginą. Arba atsiprašyk, kad turi atsiliepti. Tačiau geriausia - išjungti telefono garsą. Dabar - jūsų laikas ir norite susipažinti vienas su kitu, o ne su dar viena mobilia ar virtualia aplinka.

8. Skundiesi dėl neteisybės - „aplinka kalta". Tavo viršininkas žmogėdra, dėstytojas universitete - kirvis, bankininkai lupa pinigus už penkis kreditus, o merginos kažkodėl nebenori susitikti po pirmojo pasimatymo? Jeigu tai pasakoji, mergina įtaria, dėl ko neturi poros, todėl ji greičiausiai pasinaudos savo pirmtakių pavyzdžiu - bambeklio ir pesimisto jai nereikia.

9. Prisigeri. Pirmas pasimatymas, jaudulys, stresas... Galima išgerti alkoholio, tačiau, jei nejauti ribos, jei paprašai, kad tave mergina parvežtų namo arba pas tėvus, esi visiškas nevykėlis.

10. Taip įsijautęs pasakoji apie save, kad net nepastebi jos. Radai laisvas ausytes ir kurpi saldžią sėkmės istoriją? Merginai tokių savimylų nereikia. Mėgaukis savimi ir savo kompanija - vienu asmeniu čia per daug.

11. Giriesi, viską pagražindamas: du aukštieji (įtartini koledžai), namas (močiutės trobelė), atostogos triskart per metus užsienyje (Latvijoje). Tokios fantazijos toli neneša - tiesa vis tiek paaiškėja. Todėl ploninti liežuvio pirmojo pasimatymo metu visiškai nedera.

12. Kritikuoji ją. Mergina turi mėgstamus kompozitorius, nevalgo mėsos, skaito kitokią literatūrą, nenutuokia apie automobilių markes, tačiau nereiškia, kad ji nenormali. Venk kritikos jos adresu, nepiršk savo nuomonės ir jos neauklėk. Pirmasis pasimatymas yra pažinimas, išvadas ir vertinimus pasidarysi po to.

13. Kas minutę vis kažką pagiri: kokie žvilgantys jos plaukai, graži šypsena kaip Cameron Diaz, lygūs dantys... Tie palyginimai gali tau atrodyti vykę, o jai netgi kelti nemalonių asociacijų (gal ji negali pakęsti Cameron!). Be to, kai pagyrimų per daug, mergina gali pamanyti, jog nesi nuoširdus, o savo kalbomis tik nori užliūliuoti jos budrumą.

14. Žarstai familiarius kreipinius: vadini ją zuikeliu, saulyte, pupuliu, mažute. Merginai tai gali atrodyti kvaila - gal ji aukštaūgė ir visai ne su ilgomis ausimis. Be to, malonybiniai žodeliai gimsta, kai santykiai pasistūmėja į priekį, o tu ją taip mergini per pirmąjį pasimatymą. Nei ji saulutė, nei mažutė, nei norės tokia būti, bent jau tau.

15. Pasakoji apie būrį savo gerbėjų. Tai aiški užuomina man, kad neva ji turės gerokai palakstyti ir pasistengti, kad iškovotų tokį vertingą prizą, kurio gviešiasi visos. O ji greičiausiai visai neketina būti šalia vyro-dovanos. Jei esi narcizas, žaisk toliau merginų dėmesiu.

16. Atnešus sąskaitą, įdėmiai skaičiuoji ir tikrini. Paskui pasakai: „O mano tai 25 litai. Aptarnavimas klaikus, arbatpinigių nepaliksiu". Ką besakyti godžiam vyrui?

17. Kitas kraštutinumas - švaistaisi pinigais. Kai tik mergina kažką pasako, kas jai patinka, tu vis siūlai: „Tai perkam, gerai?". Susidaro įspūdis, kad dovanomis ketini ją papirkti. Neišdegs.

18. Prisipažįsti jai meilę. Ji palaikys tave lengvabūdžiu. Turbūt tau rūpi tik išorė ir nori ją kuo greičiau nusitempti į lovą.

19. Pasiūlai važiuoti į namus ar eiti į viešbutį. Žodžiu, pratęsti malonaus vakaro. Mėginti gali, tačiau kažin ar mergina sutiks, nes jai toks pasiūlymas kvepia lengvu grobiu ir nerimtumu.

20. Atsivedi vaikų iš pirmos/antros santuokos. Jei neturi su kuo palikti, vis tiek nenaudok vaikų kaip kabinimo būdo. Jei moteris, pavyzdžiui, dar neturi atžalų, jai gali būti skaudu matyti juos. Turėtum pagalvoti visus niuansus. Nepasirodysi rūpestingas, o labiau vargšas tėtis, ieškantis vaikams mamos, o ne sau partnerės.

21. Ateini į pasimatymą tiesiai po darbo. Jau toks užsiėmęs, kad nerandi laiko santykiams? Neik su kostiumu ir visu kompiuteriu, teisindamasis, kad darbai prispaudė. Parodyk išskirtinį dėmesį. Pagaliau - nusiprausti ir susitvarkyti tikrai reikėtų.

22. Stengiesi pritrenkti įvaizdžiu: mobilusis, automobilis, geras restoranas. Svarbu ne puikuotis statusu, o bendrauti su žmogumi. Net jei pirmasis pasimatymas yra skirtas savęs parodymui, tačiau jo metu turi sudaryti kuo tikresnį, natūralesnį vaizdą, išsaugodamas pagarbą, mandagumą ir domėjimąsi moterimi.