Jų gali būti įvairių - naudojamų odos priežiūrai su gėlėmis, šampanui atvėsinti su uogomis arba paprastam vandeniui atšaldyti su cirtina ir žolelėmis. Atrodytų, kas gali būti paprasčiau - formelę pripildai vandeniu, įmetei kelias uogas ar citrinos griežinėlį, įdėjai į šaldymo kamerą ir baigta. Tačiau viskas nėra taip paprasta. Kokybiško ledo gaminimas gali atrodyti net savotišku ritualu. Apžvelgsime keletą šio proceso ypatybių.

1. Norint pagaminti kokybiškus ir skanius ledukus, turi būti naudojamas tik švarus vanduo. Jokiais. būdais negalima naudoti vandens iš čiaupo. Tam tinkamas tik filtruotas vanduo iš butelių. Idealiausia tokį vandenį prieš pilant į formeles dar ir pavirinti.

2. Ledukų negalima dėti į tą pačią šaldymo kamerą, kurioje guli mėsa, žuvis, uogos ar kiti šaldyti pusfabrikačiai. Tokią klaidą daro dažnas. Atrodytų, kas blogo galėtų nutikti. O iš tiesų gali. Juk nenorėtumėte gerti mojito su žuvies prieskoniu?

3. Seno ledo geriau nenaudoti. Kaip ir kiekvienas produktas, ledukai taip pat turi savo galiojimo laiką. Daugiausia jis priklauso nuo vandens kokybės ir medžiagos, iš kurios pagaminta forma ledukams. Negalima naudoti ledukų, kurie šaldytuve pragulėjo ilgiau nei 6 mėnesius.

Pastaruoju metu populiarėja spalvotų ledukų gamyba. Tokie ledukai ne tik atšaldo gėrimą, bet ir suteikia jam norimą spalvą. Tokių ledukų gamybai galima naudoti tik natūralius dažiklius. Jeigu norima, kad ledukai turėtų ne tik išskirtinę spalvą, bet ir skonį, galima naudoti tik natūralius aromatizatorius.

Ledukai gali būti gaminami ne tik iš paprasto vandens. Tam galima naudoti ir įvairias sultis ar sirupus, skiestus vandeniu. Tokiems ledukams nebereikės ir dažiklių ar aromatizatorių. Tačiau reikia nepamiršti, kad ledukus, pagamintus iš sulčių, galima laikyti ne ilgiau kaip mėnesį.

Originaliai atrodo ledukai, pagaminti iš sulčių su gabalėliais vaisių. Tai labiai patogu ir praktiška gaminant vaisinius kokteilius. Jei ledo gabalėlis turi vaisių skonį, spalvą ir net gabaliukų, pilnaverčiam kokteiliui reikės tik alkoholio.

Kosmetinis ledas

Ledukus naudinga vartoti prieš darantis makiažą, nes šaltis sutraukia veido poras ir sumažėja tikimybė jas užteršti. Dėl tos pačios priežasties ledukai tinka moterims, kurių odą problematiška ar mišri. Ledukai ne tik sutrauks poras, bet ir suteiks odai sveiką raudonį.

Siūlome eksperimentuoti ir šaldyti ne tik vandenį. Ledukų gamybai tinka įvairių žolelių nuovirai, mineralinis vanduo.

Rytais naudinga masažuoti veidą su petražolių, šalavijų, liepžiedžių, ramunėlių nuoviro ledukais.

Riebiai odai tinka beržo, varnalėšos, raudonelio, beržų lapų, varnalėšų, dirvinio asiūklio arba medetkų nuoviras. Ypatingai riebiai odai tinka sušaldytas žalios arbatos ir poros šviežios citrinos lašų mišinukas. Riebiai odai tinka užšaldytos apelsino, mandarino, greipfruto skiltelės arba minėtų citrusinių vaisių sultys.

Sausai odai tinka užšaldytas gysločio, mėtos, petražolės, šalavijo nuoviras.

Atsikratyti blizgesio padės užšaldytos pomidorų sultys.

Sumažinti spuogus ir nuraminti odos uždegimą padės užšaldytas pasūdytas vanduo (stiklinė virinto vandens ir šaukštelis Himalajų druskos). Tokius ledukus naudoti galima kasdien, bet po masažo sūriais ledukais, veidą rekomenduojama nuplauti.

Normaliai odai tinka beržų lapų, medetkos, šalavijo, petražolės nuoviras.

Po leduko masažo leiskite vandeniu natūraliai nudžiūti ir patepkite mėgstamu aliejumi.

Gražusis ledas gėrimams

Į norimo dydžio ir formos ledo formeles supilk vandenį ir įdėk mėgstamas nuplautas gėles - rožių žiedelius, pienes, žibutes. Įdėk į šaldiklį ir lauk rezultato.

Taip pat paprasta su uogomis arba vaisiais. Sudedi į formą ir VOILA! Tavo kūrybos rankų darbo ledukai į gėrimus jau paruošti. Belieka laukti svečių ir visiems kartu mėgautis ypatingu rezultatu.

facebook.com nuotr.