Rytais net pasiryškinti akių nebereikia, nes jos jau ir taip ryškios, o vakare galėsi pamiršti ką reiškia kruopščiai nusivalyti akis makiažo valikliu. Po maudynių jūroje nereikės sukti galvos dėl nubėgusio tušo, akys tiesiog atrodys ryškios. Nepaisant visų šių privalumų yra ir keletas trūkumų, kurie nusveria „wow“ blakstienų efektą į kitą barikados pusę. Tačiau apie viską iš pradžių.

Blakstienų priauginimas - tai procedūra, kurios metu prie natūralių blakstienų specialiais klijais yra pritvirtinamos dirbtinės. Nors šios blakstienos ir atrodo natūralios, tačiau yra gaminamos iš sintetinio pluošto. 

Priauginimo procesas trunka nuo valandos iki dviejų (kartais ir ilgiau). Šios blakstienos privalo būti klijuojamos prie kiekvienos blakstienos atskirai, kad nesutrikdytų natūralių, todėl labai svarbu pasirinkti gerą specialistę, kad netektų gailėtis. Procedūra kainuoja nuo 100 iki 200 litų, tai priklauso nuo norimo efekto. Aišku, tai nėra vienkartinis dalykas, maždaug po trijų savaičių vėl teks žingsniuoti į grožio saloną ir darytis korekciją, nes per tiek laiko blakstienų grožis jau bus išretėjęs. O tai vėl papildomai kainuos (apie 60–80 litų).

Jeigu po tų kelių savaičių nuspręsi, kad tau netiko ir nepatiko šis „wow“ efektas, taip paprastai jų nenusiimsi, nes bandydama tai padaryti pati, gali pažeisti savo natūralias blakstienas ir prabėgs ne vienas mėnuo, kol vėl galėsi džiaugtis savo natūraliomis.

Blakstienų priauginimas gali būti dalinis, ar tik akių kampučių, nebūtina rinktis pilno, tačiau jis atrodo įspūdingiausiai. Taip pat labai svarbu, kad kosmetologė parinktų tinkamą blakstienų ilgį, juk nenori, kad blakstienos būtų nusvirusios į apačią ar atrodytų nenatūraliai.

Šios blakstienos yra atsparios vandeniu ir karščiui, todėl vasarą tai puikus pasirinkimas važiuojant atostogauti. Nebereikia nuolat taisytis nubėgusio makiažo tik išlipus iš vandens ar vakarėlio metu.

Nors blakstienų dažyti ir nereikia, tačiau jas vistiek reikia kruopščiai prižiūrėti, o tai sukelia truputį vargo. Vienas iš keistesnių patarimų – nemiegoti veidu į pagalvę, kad ryte atsibudus vis dar būtų galima rasti blakstienas savo vietoje.

Taip pat reikia stengtis kuo mažiau jas liesti, ypač prausiantis ar valant makiažą, nes blakstienos gali iškristi anksčiau laiko. O jei sugalvosi blakstienas pasidažyti, teks labai kruopščiai jas nuplauti vandeniu, nes makiažo valikliu jų valyti negalima, kad neištirptų klijai, kuriais jos pritvirtintos. Šie klijai yra neatsparūs riebiems kosmetikos produktams, todėl net ir ant veido tepdama riebesnį kremą privalai saugotis, kad jo netektų blakstienoms. O po ilgesnio jų nešiojimo, natūralios blakstienos susilpnėja, todėl joms reikia intensyvesnės priežiūros, pavyzdžiui, tepti ricinos aliejumi, kuris stiprina ir skatina jų augimą. 

Didžiausias šio grožio triuko minusas - natūralios blakstienos greit neatauga, todėl po ilgalaikio „wow“ efekto teks jaustis lyg nuogoms. Ar verta pasiduoti šiai netikrų blakstienų manijai? Spręsti jums.