Monaką jėga užgrobusi Grimaldi šeima (tai įvyko maždaug prieš 700 metų) iki šiol vadovauja šaliai. Keitėsi jų titulai ir įtakos zonos, šią mažą šalį į savo valdžią buvo paėmusi tai Ispanija, tai Prancūzija. Pažadėtąja žeme ši valstybė tapo pradėjus gana gudrų – kazino – verslą. Nesuskaičiuojami turtai pradėjo plaukti į šios šalies iždą, o turistai rikiuotis į eilę, kad čia patektų. Tai buvo Grimaldi šeimos aukso amžius. Tačiau istorijos dar ir šiandien sklando ne apie šeimos turtus ar įtaką, o apie prakeiksmą, lydinti visus šeimos narius...

Sakoma, kad Grimaldi šeimos prakeiksmas yra viena populiariausių legendų, kuri dar ir šiandien sklando visame pasaulyje. O viskas prasidėjo nuo pirmojo Grimaldi kunigaikščio, kuris buvo tiesiog pamišęs dėl gražių moterų. Pasakojama, kad viešėdamas Olandijoje jis pagrobė nuostabaus grožio, mėlynų akių ir ilgų šviesių plaukų merginą, kurią negailestingai išprievartavo. Olandei tai buvo baisus smūgis, nes ją paliko artimieji ir jau joks vyras nenorėjo tokios žmonos. Visų apleistą merginą priglaudė ir magiškų paslapčių pradėjo mokyti sena ragana. Netrukus gražioji olandė tapo ragana ir prakeikė (kad nė vienas iš jų nepatirtų šeimyninės laimės) visą Grimaldi šeimą.

Ir prakeiksmas tapo realybe. Skyrybos tarsi tapo Grimaldi šeimos vizitine kortele. Tas pats ir su meilužėmis. Štai neseniai paaiškėjo, kad kunigaikštis Rainier buvo ne kunigaikštienės, o skalbėjos sūnus... Ir taip viena už kitą gėdingesnės išdavysčių istorijos.

Šviesa tunelio gale atrodė pasirodys, kai 1956 metais Monake vyko amžiaus vestuvės. Tuo metu beprotiškai garsi amerikiečių  kino žvaigždė Grace Kelly susuko galvą ir pavergė Grimaldi kunigaikščio širdį. Visi tada tikėjo, kad kresnas ir nelabai simpatiškos išvaizdos didikas jausis pats laimingiausias su gražuole šviesiaplauke. Grace manė, kad pateko į princesišką svajonę, tačiau vyro tėvų ir artimųjų šaltumas ją greitai grąžino į realybę.  

Nuotr. Vida Press

Grace Kelly visuomenės palankumą pelnė akimirksniu, o susilaukusi dukros Caroline, sūnaus Alberto ir jaunėlės Stephanie buvo tiesiog nešiojama ant rankų. Tik ne savo vyro. Monako kunigaikštis, kamuojamas begalės kompleksų dėl savo išvaizdos ir nekomunikabilumo, kankino gražiąją žmoną. Sakoma, kad jis ir smurtavęs, ir ją žeminęs. Iki šių dienų kalbama, kad kunigaikštis beprotiškai mylėjo žmoną, tačiau niekaip negalėjo susitaikyti su jos populiarumu. 

Toks vyro požiūris ir elgesys greitai sulaukė pasekmių. Grace pradėjo labai artimai bendrauti su daug jaunesniais vyrais ir visiškai atitolo nuo sutuoktinio. Taip pat visą dėmesį skyrė vaikams, kurių, deja, likimas taip pat buvo pažymėtas nesėkmėmis. 

Nuotr. Vida Press

Pasakojama, kad jaunėlė Stephanie visą laiką jautė kaltę dėl motinos mirties, mat Grace žuvo dukrą gelbėdama nuo nereikalingos rizikos ralyje, kur toji planavo dalyvauti. Po motinos mirties jos gyvenimas ritosi į bedugnę. Stephanie keitė vieną po kito darbus ir mylimuosius, nuolatos įsiveldama į skandalus. Vaikų jį susilaukė su dviem mylimaisiais... abu buvo asmens sargybiniai. 

Nuotr. Vida Press

Vyresnioji dukra Caroline laimės ieškojo net su trimis vyrais. Su pirmuoju Prancūzijos vicemero sūnumi ji išsiskyrė dėl abipusių išdavysčių. Antroji santuoka su turtingu italų verslininku Stafanu Casiraghi buvo labai sėkminga. Kunigaikštytė pagimdė tris vaikus ir mėgavosi šeimynine laime. Kai viskas atrodė lyg pasakoje, Stafanas žuvo. Netekties sukrėsta moteris net išsikraustė gyventi į kalnus ir nuo visų atsiskyrė. Tačiau prabėgus keleriems metams ji grįžo ir sutiko naują mylimąjį – Hanoverio princą Ernestą Augustą. Regis, kad iki šiol jų šeimos nedrumsčia raganiškas prakeiksmas. Bent kol kas.