Siūlome išbandyti „Shimai sushi & wine“ virtuvės šefų rekomenduojamą „Sushi Philadelphia“ receptą. Jie tvirtina, kad paragavę daugiau negali atsispirti šių sušių pagundai.

REIKĖS:

- Virtų sušių ryžių 130 g;

- Ryžių acto;

- Pusės jūros dumblio lapo;

- Agurkas 15 g;

- Sūrio kremas „Philadelphia“ 15 g;

- Vasabio (krienų) pastos;

- Sojos padažo;

- Marinuoo imbiero.

GAMINIMAS:

1) Išverdame sušių ryžius (vandens ir ryžių proporcija: 1 kilogramą ryžių verda viename litre vandens). Ant nedidelės ugnies kaitiname ryžių actą, įberiame cukraus ir druskos pagal skonį. Šildome tol, kol ištirps cukrus. Svarbu acto neperkaitinti.

2) Išvirtus ir dar karštus ryžius pašlakstome paruoštu ryžių actų ir viską atsargiai maišome.

3) Bambukinį kilimėlį apvyniojame maistine plėvele (taip kilimėlis tarnaus ilgiau). Ant rankų uždedame lašelį majonezo, kad ryžiai neliptų prie rankų.

4) Agurką pjaustome juostelėmis, minkštąją dalį su sėklomis pašaliname.

5) Imame 0,5 lapo (vieną jūros dumblio juostelę) ir pasidedame ant bambukinio kilimėlio. Ant slidžiosios dumblio pusės dedame kamuolėlį ryžių ir paskirstome tolygiai, palikdami apie 1 cm kraštelį išilgai lapo be ryžių, tačiau lygiagrečiai kitą kraštelį atitinkamai 1 cm klojam ryžius už kraštelio. 

6) Apverčiame mūsų būsimus sušius, ant ryžių ir ant dumblių lapo dėliojame kitus produktus:

Pirmiausia tepame sūrio kremą.

Tuomet šalia dėliojame daržoves, ant kremo ir daržovių dedame krabų lazdeles.

Bambukinio kilimėlio pagalba susukame ritinėlį, suteikdami jam kvadratinę formą. Ant viršaus dėliojame lašišą.

7) Supjaustome pagamintus sušius į 8 dalis. Prieš pjaustant, peilį trumpam įmerkite į vandenį, kad neliptų ryžiai. Gabalėlius gražiai išdėliojame lėkštėje, patiekiame su sojos padažu, krienais ir marinuotu imbieru. Krienai suteiks aštrumo, o po sušio užsikandus imbieru - atnaujinsite skonių receptorių jusles.

SKANAUS!