Gal neatrodysiu kaip kokia ištinusi rupūžė su tais moliūgų gumbais ant viso kūno. Nors subtiliau būtų susikurti kokią nors elegantišką suknelę ar bikinį. Bet tikrai ne karietą, kokią geroji krikštamotė padovanojo Pelenei prieš puotą karaliaus rūmuose.

Bernardui nuo vaizdo varvės seilės – taip, kaip iš manęs veršis aistra moliūgo syvais. Aš netgi įsivaizduoju, kaip jis mane prirems kur prie sienos...

Et, užsisvajojau. Bet mano svaičiojimai turi labai rimtą pagrindą. Mokslininkai tvirtina, kad vyro aistrą sužadina moliūgo kvapas.

Užsieniečių surengtame eksperimente dalyvavo 32 vyrai nuo nuo 18 iki 64 metų. Jie turėjo kvėpuoti per skirtingas kaukes, įsigėrusias tam tikro kvapo. Tyrimui buvo naudojami 24 kvapai. Mokslininkai specialiu aparatu, parodančiu lytinių organų kraujotakos lygio pakitimus, tyrė kvapų poveikio seksualiniam susijaudinimui lygį.

Pasirodo, kad moliūgo ir levandos kvapai sudarė labiausiai stimuliuojančią kombinaciją, - ji sukėlė susijaudinimą net 40 procentų vyrų. Moliūgo ir spurgų aromatų mišiniui jautrūs pasirodė 20 procentų tiriamųjų. Vyrus taip pat įelektrino vanilės ir bandelės su cinamonu kvapas.

Ir – čia itin įdomu! – braškė ypač veiksmingai jaudino tuos vyrus, kurie teigė, kad yra patenkinti savo lytiniu gyvenimu. Netgi spanguolė, kuri yra viena silpniausių aistrą sužadinančių uogų, paveikė 2 procentų vyrų lytinių organų kraujotaką.

Tyrėjai negalėjo paaiškinti, kodėl kvapas taip stipriai jaudina vyrus. Gali būti, kad už uoslę atsakingos smegenų sritys tiesiogiai veikia ir malonumo centrus, arba šis poveikis yra psichologinis. Mokslininkai mano, kad kvapai gali sukelti sąlyginį refleksą, primindami sekso partnerius arba jų mėgstamus produktus.