Dalis žmonių gyvena laikinimų, pasidalinimų ir komentavimų pasaulėlyje, kuris nebeleidžia atskirti, kas tikra, o kas ne. Ką reikėtų viešinti, o ką geriau pasilaikyti tik sau. Štai keletas asmenybės tipų, kuriuos norisi lyg piktžoles išravėti iš feisbuko naujienų srauto. 

Negatyvios nuotaikos skleidėjai

Visiems nusispjauti į dejones apie tai, koks jūsų darbdavys šiknius, vyras idiotas, o ir pasaulis „kažkoks be vertybių ir gerų žmonių". Jei neseniai išsiskyrėte, geriau apie tai papasakokite draugei, o ne 500 žmonių, kuriems tai sukels nuli emocijų. Feisbukas - pramoga, tad jį įsijungus mažiausiai norime matyti verkšlentųjų pasisakymus. 

Mokytojai ir gyvenimo guru

Iki nebegalėjimo erzina tie, kurie kasdien bando išmokyti kažko naujo. Ciceronas, Napaleonas, Remarkas, Nyčė... Šie žmonės žino, kad interneto platybėse slepiasi gausybė gyvenimo perliukų, kurie, jų nuomone, labai rūpi visai feisbuko bendruomenei. Deja, dažniausiai tai sukelia tik šypseną arba gilų atodūsį. Gyvenime ir taip iš visų pusių mus visi visko moko: uošvienė - kaip kepti kotletus, darbdavys - kaip didinti pardavimus, tad mokomieji pasisakymai socialiniuose tinkluose visai nenaudingi bei nepaveikūs.

Superlaimingi pagyrūnai

Jei kasdien giriesi, kokia tu laiminga moteris, nes šalia tavęs tobuliausias princas, kad tavo vaikai nuostabiai talentingi ir protingi, o šuo - nepaprastai gražus, greitai pastebėsi mažėjančias draugų gretas. O ir tie, kurie netingi nuolatos sveikinti ir skatinti tavo ego augimą, yra veidmainiai, paslapčia galvojantys, kad atsibodai iki gyvo kaulo. Štai neseniai pastebėjau mergina, kuri rankose laiko kelis šimtus rožių. Prierašas prie nuotraukos priminė kovos pradžią: „Lokit komentatoriai iš pavydo!"

Vaikų auginimo transliuotojai

Pirmasis vaiko kakutis, žingsnis, šypsena, žodis - tik šeimos ratui svarbi informacija. Kitiems - tai nereikalingos šiukšlės. Aišku, jei retsykiais publikuoji šeimos ar savo mažylių nuotrauką - tai labai smagu ir sveikintina. Supermamos nepamirškite saiko jausmo!

Romantiški jausmų demonstruotojai

Juokingiausių feisbuko anketų viršukalnėje - bendros porų anketos (Jis ir Ji -aičiai), tačiau ne mažiau verta šaipytis iš tų, kurie viešina kiekvieną savo nuostabiai romantiško gyvenimo akimirką: „Petras nupirko bilietus į koncertą", „Kaip gera dviese būti žvakių šviesoje", „Nuostabus mudviejų savaitgaliukas". Tai absoliučiai niekam neįdomu, nes primena stovėjimą su žvake prie jūsų lovos. Jaumai, meilė, aistra, santykiai - asmeninė žmogaus erdvė, kurios viešinimas - lyg lakstymas vienais apatiniais centrinėmis miesto gatvėmis.

Patarimų prašinėtojai

Žmonės, kurie dėl menkiausios problemos pirmiausia kreipiasi į feisbuko bendruomenę - taip pat erzina. Viena pažįstama beveik kasdien savo įrašus pradeda sakiniu: „Kas nori pažaisti žaidimą išgelbėk draugą..." Toliau tęsiasi klausimai apie tai, kur pigiausi rankšluosčiai, patikimiausias elektromechanikas, skaniausi pyragėliai, kokios keptuvės tvirčiausios. Abejonių kelia, ar tokie žmonės turi realių draugų...

Etatiniai konkursų dalyviai

Jei apie buvusią bendraklasę gali pasakyti tik tiek, kad ji dalyvauja visur, kur tik galima kažką laimėti, mesk ją lauk. Baigėsi seni geri laikai, kai žmonės pirkdavo bilietus ir ten bandydavo savo laimę, dabar visi laikina, dalinasi ir komentuoja! Kartais norisi nupirkti ir padovanoti tą veido kremą bendraklasei Angelei, o ne kentėti 30 pranešimų per dieną apie jos didelį norą išsilyginti raukšles.

Narciziškumo kamuojamos selfių aukos

Taip, tai mada, tačiau siaubingai erzinanti ir neįdomi. Kiek galima demonstruoti, kaip atrodai? Juk aplinkiniai tai puikiai žino, užtenka ir kelių portretinių nuotraukų. Netikite, kad asmenukės - tam tikras psichologinis nukrypimas? Psichologai tvirtina, kad žmonės, kurie bent kelis kartus per dieną informuoja visuomenę apie save - turi asmenybės sutrikimų. Aišku, tai laikina mada, kurią jau greitai pakeis kažkas naujo. Gal nuo asmenukės pereisim prie subinukės?