Kad ir kaip stengiausi save užkalbėti, jog statistiškai daugybė porų susipažįsta būtent vestuvėse, ir man ten pavyks sutikti poną Vienintelį, tačiau faktas, kad visos draugės bus su antrosiomis pusėmis ir aš jausiuosi kaip šuniui penkta koja, vis tiek gąsdino.

Stebėdavau parkuose ar kavinėse burkuojančias poras ir galvodavau, kad jos turi viską, ko aš neturiu. Tas noras būti dviejų dalimi niekur nedingo. Niekur nedingo ir svarstymai, ar čia mano kaltė, kad neturiu mylimojo, ar čia likimas, o gal jau nuo gimimo kažką darau ne taip.

Nors dažnai kartojama, jog pasaulis dabar kitoks, kad šiuolaikinė moteris neprivalo turėti partnerio, vis tiek neįmanoma pamiršti, jog gyvename porų planetoje. Neįmanoma pabėgti nei nuo klausimų, ar žadi tekėti, nei nuo internetinėse svetainėse mirgančių pasiūlymų dviems. Tad jeigu neturi antros pusės, nori nenori jauties netikša ir per Valnetino dieną.

Na, bent jau aš taip jaučiausi. Pavydžiu toms, kurios savo pilnatvės nesieja su santykiais, mėgaujasi laisve ir nepriklausomos moters gyvenimo teikiamais privalumais bei gali ignoruoti aplinkos siunčiamas žinutes ir atlaikyti aplinkinių sprendimą.

Kita vertus toms, kurios jaučiasi panašiai kaip aš, turiu keletą pastebėjimų. Norėčiau, kad man tai būtų dašutę anksčiau, tačiau dažniausiai mokomės iš savo pačių klaidų.

- Susikoncentruokite į save. Taip, į save - gražią ir protingą moterį, kuri kartais į jus žvelgia iš veidrodžio. Prisėskite ir apmąstykite savo gyvenimą. Ar yra dalykų, kuriuos visada norėjote nuveikti, šalių, kurias norite pamatyti? Išmokti ispanų, šokti su parašiutu, pradėti jodinėti ar išmokti dailinti keksiukus? Pradėkite gyventi dabar ir neatidėliokite nieko tam laikui "kai į gyvenimą ateis žmogus". Gyvenkite taip, kaip niekada negyvenote.

- Atminkite, tai laikina. Yra daugybė gyvenimo tarpsnių, žiemų ir vasarų, ir tai - tik vienas jų. Kaip sakoma, neužveskite savęs galvodama vien tik apie ateitį. Juk turite gyventi šiandiena. Kiekvienas periodas turi savų privalumų ir trūkumų, tad ateitis, nors mintyse ir atrodo šviesesnė, gali atnešti savų siurprizų. Sutelkite dėmesį į dabartinę akimirką ir mėgaukitės ja.

- Susiorganizuokite realybės šou. Apsistokite pas vedusią porą arba išvykite į kelionę su dviem balandėliais. Buvimas poroje turi nemažai iššūkių, tad jūs gausite puikią progą viską pamatyti iš labai arti ir įvertinti vienišės gyvenimo privalumus. Patikėkite, santykiai nėra rožinis debesėlis, tai darbas. Tad kol vaikštote į "darbo pokalbius", pasidžiaukite ir bedarbės pašalpa.

- Ignoruokite visuomenės stereotipus. Atminkite, visa rinkodara nukreipta į santykius ir šeimą, kuri turi pirkti... žiedus, namus, automobilius ir vaikiškas kėdutes. Tai, kad tetos mano, jog "normalios moterys turi vyrą", nereiškia, kad esate nenormali. Pasistenkite pakilti virš visko ir ekspertės žvilgsniu pažvelgti į šiuolaikinę kultūrą, kuri, be porų su laimingomis pabaigomis, turi daug ką pasiūlyti smagioms vienišėms.

- Kvėpuokite. Nebūkite sau žiauri ir neteiskite savęs. Taip, jūsų santykiai buvo nelaimingi, jie nesusiklostė kaip tikėjotės, bet tai nereiškia, kad tai nuolat kartosis. Jūs galite daug ką pakeisti ir pasikeisti. Jūs galite ir tikrai sutiksite gerą, mylintį žmogų. Tereikia nebijoti dėti mažų žingsnelių didelių pokyčių link.

Ir atminkite, kažkieno įsivaizdavimas, kad laimė susideda iš dviejų neturi žlugdyti jūsų - žavingos, gražios, protingos ir laikinai vienišos