Tačiau yra liaudiškų metodų, kurie padės pagerinti galvos kraujotaką ir paskatins plaukų augimą. Jei norite, kad jūsų galvos puošmena būtų vešlūs plaukai, o ne plikė, rekomenduojame išbandyti šias namines kaukes.

Varnalėšų ir dilgėlių užpilas

Sumaišykite 2 šaukštus dilgėlių lapų ir tiek pat susmulkintų varnalėšos šaknų. Užpilkite viską 200 ml verdančio vandens. Po 15 minučių nukoškite ir išskalaukite galvą.

Spiritinė kaukė

Išspauskite 4 šaukštus svogūnų sulčių, įdėkite 6 šaukštus varnalėšų šaknų ir įpilkite 1 valgomąjį šaukštą konjako. Įtrinkite į galvos sritis, kuriose daugiausiai slenka plaukai.

Garstyčių milteliai

Įtrinkite į galvą garstyčių miltelių, sumaišytų su nedideliu kiekiu vandens. Ši procedūra turi būti atliekama kasdien. Tačiau būkite atsargūs: kai pajusite deginimo pojūtį, skubėkite išplauti galvą.

Alavijas

Jei norite paskatinti plaukų augimą ir sumažinti jų slinkimą, rekomenduojame nuolat trinti galvos odą alavijo sultimis.

Kaukės

Pasigaminkite veiksmingą ir efektyvią kaukę iš druskos ir jogurto: 50 g stambios druskos ir stiklinė jogurto ar kefyro. Galite įlašinti kelis lašus eterinio aliejaus. Išmaišykite su mediniu šaukštu ir tepkite kaukę ant drėgnų plaukų. Apvyniokite galvą maišeliu ir rankšluosčiu bei palaikykite pusvalandį.

Ricinos kaukė

Itin veiksminga ricinos kaukė: 2 šaukštai ricinos aliejaus, 1 kiaušinio trynys ir 1 valgomasis šaukštas medaus. Jei turite galimybę, palaikykite šią kaukę apie porą valandų.

Masažas

Tai pati maloniausia procedūra, skatinanti plaukų augimą! Keletą minučių pamasažuokite galvą prieš plovimą. Galite pirštų galiukus suvilgyti kokoso aliejuje.

Mityba

Plaukų būklė labai priklauso nuo tinkamos mitybos, todėl jei norite tankių ir ilgų plaukų, turite žiūrėti, ką valgote.

Plaukai augs daug geriau, jei valgysite daugiau baltymų turinčių maisto produktų, tai pat vitaminų A ir E, kalio, magnio ir cinko.