Siūlome įsidėmėti keletą aprangos ir stiliaus formavimo taisyklių, kurios, galite neabejoti, nuo jūsų kūno numes iki 5 kilogramų antsvorio. Šios gudrybės ypač aktualios toms, kurios jau savaitgalį ruošiasi į svarbią puotą, kurioje nori tobulai atrodyti.

PRADĖKITE NUO TINKAMŲ APATINIŲ

Atkreipkite dėmesį į savo apatinius drabužius. Pasirinkite tinkamus apatinukus ir jūs atrodysite 2-5 kilogramais lieknesnė, nes jie pakels tai, kas kabo, ir sutrauks ten, kur reikia. 

Atsiminkite: apatinius reikia derinti ne tik prie savo kūno linkių, bet ir aprangos. Tai, kas tiks po atvira suknele, gali siaubingai atrodyti su uždara. 

Gal metas įsigyti korsetą? Jis pabrėš jūsų liemenį, paslėps visus nelygumus bei išsikišimus ir tikrai jus padailins, tad jūsų drabužiai atrodys nuostabiai.

Dar vienas daiktas, privalomas garderobe - modeliuojantis apatinukas, skirtas dėvėti po suknelėmis. Taip pat - kojas aptempiantys šortai-kelnaitės. Aišku, jei planuojate romantišką naktį su mylimuoju, geriau jo negąsdinkite tokiais stiliaus akibrokštais. Jie neatrodo itin patraukliai ar seksualiai.

Balti apatiniai idealiai tinka po baltais drabužiais, taip pat - jų forma tokia, kuri viską sutvirtina ir palaiko. Juodi apatiniai yra koreguojantys figūrą, nes kelnaitės aukštu liemeniu tvirčiau laiko pilvo sritį. 

AR TAI TINKAMO DYDŽIO DRABUŽIS?

Įsitikinkite, kad drabužiai, kuriuos dėvite, jums tobulai tinka. Prigludę (bet ne suspaudžiantys!), vos liečiantys kūną, paprastai atrodo daug gražiau ant visų dydžių ir tipų moterų.

Daugelis mūsų esame susidariusios klaidingą nuomonę - jei figūra mums nepatinka, ją būtina slėpti po keliais sluoksniais drabužių. Tačiau tai yra didelė klaida - jums tereikia pabrėžti vertingus dalykus ir parodyti geriausias savo kūno savybes. 

Pradėkite nuo drabužio, kuris paryškina jūsų mėgstamą bruožą. O jei renkantis drabužius kyla sunkumų, pasinaudokite siuvėjo pagalba.

Nepamirškite figūrą pabrėžiančių detalių. Jei esate moteriškų formų, jums reikia susirasti švarkelius su nedideliais įsiuvais po krūtine, kad šie pabrėžtų jūsų moteriškumą. 

Jei jūsų šlaunys stambios, rinkitės lengvai krentančios medžiagos kelnes, nuo liemens platėjančius sijonus, o ne džinsus ar pieštuko formos sukneles.

Kairėje - Khloe Kardashian (nuotr. AOP), įsispraudusi į per mažus džinsus, dešinėje - Jennifer Lopez (nuotr. AOP), pasirinkusi klubus maskuojantį sijoną.

AKSESUARŲ GALIA

Norėdamos patraukti dėmesį nuo jums nepatinkančių išsikišimų link tos jūsų kūno dalies, kurią jūs norite pabrėžti (pečius, liemens liniją ar kojas), naudokitės aksesuarais, įdomiomis iškirptėmis, raštais ir ryškiomis spalvomis. 

Pavyzdžiui, jei jūsų apatinė kūno dalis yra stambesnė - galite nukreipti visą dėmesį į jūsų nuostabią viršutinę kūno dalį - reikia, kad visos spalvos, įdomūs audiniai, margumynai bei raštai būtų viršuje, nes tai patrauks žvilgsnį aukštyn.

Jūsų puikūs pečiai? Rinkitės vieną petį apnuoginančią suknelę ar viršutinį drabužį. „V" iškirptės kaklai ir „U" iškirptės kaklai pabrėš kaklo sritį. 

Platus ar spalvingas diržas pabrėš liemens liniją ir smėlio laikrodžio figūrą, atitraukdamas dėmesį nuo didelės krūtinės ar plačių klubų

DOLCE & GABBANA kolekcijos modelis. Dideli, masyvūs auskarai dėmesį koncentruoja į veidą. Dideliais ir ryškiais piešiniais marginta viršutinė suknelės dalis optiškai didina mažą krūtinę.

IŠNAUDOKITE PRIVALUMUS IR PASLĖPKITE TRŪKUMUS

Jei jūsų viršutinė ar apatinė kūno dalis yra sunkesnė, geriausia, ką jūs galite padaryti - subalansuokite savo siluetą pridėdama šiek tiek apimties savo mažesniajai kūno daliai.

Merginos su didele krūtine gali rinkti drabužius su „V" iškirpte ir taip gražia iškirpte pabrėžti kaklą. Tai sumažins jūsų pečius ir jūsų krūtinę. 

Jei situacija yra priešinga - didesnė apatinė kūno dalis, tuomet rinkitės klubus ir juosmenį aptempiančius, bet žemiau platėjančius džinsus arba pieštuko formos sijoną. Tokiu atveju taip pat rekomenduojama šiek tiek pridėti apimties viršutinei kūno daliai, nes tai subalansuotų apatinės kūno dalies apvalumus ir pilnumą. Megztiniai ir maži švarkeliai tam puikiai tinka. 

Vasarai yra begalė lengvų, plačių viršutinių drabužių, kurie pridės šiek tiek apimties, tačiau nesugadins jūsų formų. 

Pirmoji suknelė pabrėžia ilgas, plonas kojas, bet paslepia viršutinės kūno dalies trūkumus. Antroji - išryškina dailų liemenį, bet maskuoja stambias šlaunis.