Skaitykite 5braskės.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „iPhone“; „Android“. Sekite mūsų naujienas ir Facebooke!

Rūdžių naikinimas 

Jei turite geležinių įrankių, kuriuos apniko rūdys, pabandykite juos nuvalyti su kokakola. Gėrime esanti fosforo rūgštis padės pašalinti visas rūdis, kurias beliks lengvai nuvalyti. Jei tai smulkūs daiktai, juos panardinkite į dubenį, pripildytą šiuo gėrimu. Jei didesni, pavyzdžiui, automobilio dalys, jas apipilkite kokakola, palaikykite ir nuvalykite kempine ar šluoste. 

Šį metodą galite pritaikyti ir purviniems papuošalams, monetoms ar net puodams (dėl kokakoloje esančių chemikalų visi svilėsiai turėtų lengvai nusivalyti).

Šiame vaizdo įraše pamatysite, kaip paprasta rūdis pašalinti su kokakola ir aliuminio folija

Tualeto blizginimas

Jei vengiate chemijos, kuria siūloma šveisti purviną vonios kambarį, išbandykite kokakolą. Su ja išvalysite net ir labai apleistą klozetą. Viskas labai paprasta: į klozetą pripilkite litrą šio gėrimo (apliekite visus šonus ir kampus), palikite kelioms valandoms pastovėti, nuleiskite vandenį. Paprasta, greita ir jokio cheminių priemonių kvapo, kuris gali sukelti alergiją

Šiame vaizdo įraše matote, kaip tai yra daroma.

Drabužių valymas (riebalų dėmių ir purvo naikinimas)

Kokakola ne tik naikina sunkiai išvalomas kraujo ar riebalų dėmes, bet ir pašalina nemalonų kvapą (jos sudėtyje yra angliarūgštės ir fosforo rūgšties). Kam pirkti brangius dėmių valiklius, jei galima panaudoti šį stebuklingą gėrimą? Sumaišykite kokakolą lygiomis dalimis su drabužių skalbikliu ir pilkite į skalbimo mašiną.

Vaizdo įraše matote, kaip iš labai purvinų drabužių šalinamos riebalų dėmės.