Žinoma, juos depiliuojame, tačiau dažnai po tokių procedūrų vargina įaugę plaukeliai, išsausėjusi oda, kuri grožio neprideda. Tam, kad išvengtumėte tokių problemų turite tinkamai pasirūpinti oda prieš, per ir po depiliacijos.

Taigi, pateikiame 10 patarimų, kurie padės greitai ir efektyviai pašalinti nepageidaujamus plaukelius nuo jūsų kūno, neišsausins odos ir neleis plaukeliams įaugti.

1 patarimas. Pradėkite skustis praėjus pusvalandžiui pabudus ryte, kad kiek patinusi po miego oda nesuspėtų išsilyginti, ir praėjus 5 minutėm po šilto dušo: per šį laiką plaukeliai spės suminkštėti, plaukelių svogūnėliai atsivers, o oda atsipalaiduos.

2 patarimas. Reguliariai šveiskite odą: negyvosios odos ląstelės užkemša skustuvo peiliukus ir trukdo glotniai slysti oda.

3 patarimas. Netaupykite savo odos dėka - įsigykite kokybišką skustuvą. Jo konstrukcija turi maksimaliai efektyviai apsaugoti nuo įpjovimų.

4 patarimas. Skuskite viena kryptimi (prieš plaukelių augimą arba plaukelių augimo kryptimi), kad išvengtumėte plaukelių įaugimo.

5 patarimas. Pažastų skutimuisi labiausiai tinka skutimas iš apačios į viršų. Stenkitės braukti skustuvu kiekviename odos plotelyje tik vieną kartą, kad nesudirgintumėte odos.

6 patarimas. Reguliariai keiskite peiliukus: aštrūs ašmenys mažiau dirgina odą ir pagreitina skutimąsi.

7 patarimas. Bikinio sričiai visada rinkitės naują peiliuką. Ir negailėkite šilto vandens ir skutimosi želės.

8 patarimas. Po depiliacijos nusausinkite odą rankšluosčiu, vengiant trynimo, ir nuraminkite, įmasažuojant į ją kūno losjoną.

9 patarimas. Jei Jūs norite, kad po depiliacijos nepageidaujami plaukeliai atsirastų ne taip greitai, naudokite priemones, lėtinančias jų augimą.

10 patarimas. Netepkite dezodoranto ant sudirgusios odos: po skutimosi palaukite kurį laiką, kol pasinaudosite dezodorantu.

Kokį būdą bepasirinktumėte, atminkite: teisingai atlikta procedūra sumažina nemalonius pojūčius ir garantuoja pastebimą pastovų rezultatą.