Štai pačių blogiausių patarimų-pastabų-įžeidimų sąrašas. Įsidėmėkite ir pamirškite:

1) Pastaba: „Truputį ramiau“ arba „Sumažink apsukas“

Mes girdime: Tu per daug klausinėji. Tu jį įbauginsi. Tu per daug kategoriška ir per daug „reiškiesi“. Tu per daug panirusi į darbą.

Žodžiu, tai reiškia, kad mes turime prislopinti savo tikrąjį „aš“? Atsisakyti identiteto vien todėl, kad galimiems gerbėjams būtume patogesnės? Nemanau, kad ilgai atlaikyčiau apsimetinėjimą tuo, kas nesu, tad mano santykiai, pastatyti ant tokio pagrindo, būtų pasmerkti žlugimui.

2) Pastaba: „Tu per daug išranki“

Mes girdime: Tavo laikas rinktis jau baigėsi, dabar turi džiaugtis, jei kas nors išvis atkreips į tave dėmesį, tad per daug nesipūsk, o pulk po kojomis pirmam, kuris tave „ims“.

3) Pastaba: „Turi būti aktyvesnė" arba „Išlįsk iš savo urvo“

Mes girdime: Tu gyveni nepilnavertį gyvenimą. Turėtum aplankyti kiek įmanoma daugiau vakarėlių ir užsiregistruoti visose pažinčių svetainėse. Žinote, aš tikrai nesėdžiu namie su kibiru ant galvos ir negraužiu telefono laidų. Aš einu į sporto klubą, susitinku su draugais ir mėgaujuosi savo laiku.

4) Pastaba: „Tu per mažai dažaisi“

Mes girdime: Tave nuo išrinktojo skiria tik vienas lūpų dažų potėpis. Ar tikrai? Aš pabrėžiu tai, kas man atrodo svarbu: natūralumą, formas, plaukus ar batus. Savo išvaizda aš deklaruoju savo asmenybę, o tam, manau, turiu teisę.

5) Pastaba: „Tu nepakankamai stengiesi“

Mes girdime: Hmm, kažkas stebi mane ir skiria man balus už pastangas? Jau geriau padrąsintumėte mane džiaugtis tuo, ką turiu, ne skubinti naujus santykius, o leisti jiems tekėti natūralia, man priimtina vaga.