REIKĖS:

12 didelių bulvių:

500 g kiaulienos faršo;

1 svogūno;

pipirų;

druskos;

250 g krakmolo.

GAMINIMAS:

6 bulves išvirkite su lupenomis, o kitas 6 (žalias) nuskuskite. Išvirtas bulves nulupkite ir su mėsmale sumalkite, o žalias sutarkuokite su didele (paprastai tariant, burokine) tarka. Skysčio, kurio tikrai atsiras, nenupilkite. Į dubenį sudėkite sumaltas ir sutarkuotas bulves, suberkite krakmolą bei druską. Viską gerai išmaišykite. Atėjo laikas mėsai: ją gerai išmaišykite su druska ir pipirais, įpilkite šlakelį vandens.

Bulvių masę gerai išminkykite ir šlapiomis rankomis formuokite cepelinus, dėkite juos į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite apie 25–30 min. Skanaus!