Nors žiniasklaidoje vis pasirodo pranešimai, kad Kembridžo kunigaikštienė Kate Middleton jau atvyko į Šv. Marijos ligoninę Londone, tačiau karališkieji rūmai atsitvėrė tylos siena ir nekomentuoja šių naujienų. Net jei tai ir nėra tiesa, vaikelis turėtų gimti visai greitai (iki balandžio mėnesio pabaigos). Karališkieji rūmai niekada nebuvo pasakę tikslios gimdymo datos, jų išplatintame pranešime buvo kalbama labai abstrakčiai („gimdymas numatomas balandžio mėnesio viduryje). 

Jei radijo vedėjo naujiena ne tik bandymas sulaukti didesnio klausytojų dėmesio, princo Williamo ir Kembridžo hercogienės Kates kūdikis gimė ypatingą dieną – per karalienės 89-ajį gimtadienį. Chrisas Evansas taip pat pridūrė, kad apie naujienas pranešė šeimai labai patikimas šaltinis. 

Įvairia technika apsiginklavę žiniasklaidos atstovai gimdymo prie ligoninės laukia jau kelios savaitės. Jie budi ir dieną, ir naktį. Tačiau jokių konkrečių naujienų nėra. 

Kol žurnalistai spėlioja ir bando pirmieji pranešti apie Kates gimdymą, britai ir visas pasaulis karštligiškai spėlioja: berniukas ar mergaitė papildys karališkąją šeima. Pasak „Ladbrokes, 90 proc. lažybų dalyvių tiki, kad tai bus princesė! Geltonojoje spaudoje net pasirodė pranešimai, kad hercogienė nėštumo metu jautė nevaldomą potraukį saldumynams (ypač šokoladui), o tai, remiantis protėvių išmintimi, turėtų reikšti, jog laukiasi mergaitės.

Nuotr. Vida Press