Žirnelių ir mėtų salotos

Šį patiekalą galite ruošti šventės ar vakarėlio išvakarėse, nes pastovėjęs jis dar skanesnis.
Kaip viskas ruošiama? Žirneliai blanširuojami (minutę paverdami ir perliejami šaltu vandeniu). Didžioji jų dalis atidedama salotoms, o saujelė įmetama į trintuvą, ten pat įpilamas šlakelis alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių, įberiama sutarkuotos citrinos žievelės, viskas susmulkinama – tai bus salotų padažas.
Supjaustome svogūnų laiškus, porus, susmulkiname mėtų lapelius, viską sumaišome, užpilame padažu, pagardiname druska ir pipirais.
Reikės:
1 svogūnėlio, supjaustyto kartu su laišku,
1 poro (naudojama tik baltoji dalis),
1 citrinos sulčių ir žievelės,
2–1,5 puodelio žirnelių,
0,25 puodelio alyvuogių aliejaus,
0,5 puodelio mėtų lapelių.

Makaronai su kalafiorais ir sūriu

Šį patiekalą dievina pirmosios ledi dukros Sasha ir Malia. O kaipgi, juk makaronai su sūriu – visų paauglių epas. Tačiau Michelle nebūtų mama, jei nesugalvotų kaip jį šiek tiek pasveikatinti... todėl čia ir atsirado žiediniai kopūstai.
Reikės:
0,5 kg penne makaronų (vamzdelių),
1 puodelio neriebaus (2%) pieno,
0,5 kg sutarkuotų čederio (arba bet kurių jūsų mėgstamų, lengvai išsilydančių sūrių mišinio),
0,5 smulkintos kalafioro gūžės,
0,25 puodelio parmezano,
3 šaukštelių smulkintų petražolių,
druskos, pipirų,
šaukštelio sviesto,
0,5 puodelio pyrago trupinių (galite apsieiti ir be to).

Veiksmas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Išvirkite makaronus al dente. Garuose 10 minučių pavirkite kopūstus. Kai jie suminkštės, užpylusios šiek tiek skysčio, kuriame jie virė, sutrinkite iš jų košę. Į kepimo indą supilkite makaronus, kopūstų masę, suberkite sūrį ir šliūkštelėkite pieno. Viską gerai išmaišykite. Džiūvėsius pirštais sumaišykite su sviestu – jie turi priminti smėlį. Trupiniais apibarstykite makaronus (iškepę jie bus tarsi traški plutelė) ir šaukite indą orkaitėn maždaug 20 minučių.

Avižiniai batonėliai

Šis užkandis, pasak Michelle, šeimos energijos šaltinis. Mergaitės šiuos batonėlius valgo pavakariams. Jie sotūs ir vertingi. Ir tikrai skanūs!
Reikės:
6 šaukštelių vynuogių kauliukų aliejaus (nors tiks bet kuris kitas, neutralus aliejus, pavyzdžiui, rapsų). Jo dar reikės skardai ištepti.
2 puodelių avižinių dribsnių,
0,5 puodelio įvairų sėklų (sezamo, moliūgų, saulėgrąžų),
0,5 puodelio medaus,
0,3 puodelio rudojo cukraus,
0,3 puodelio klevų sirupo,
žiupsnelio druskos,
1,5 puodelio įvairių džiovintų vaisių ir uogų (mažiausiai 3 rūšių): spanguolių, razinų, vyšnių, abrikosų, papajos, ananasų. Didesnius gabalėlius supjaustykite.
1 šaukštelio kardamono arba cinamono (arba po 0,5 šaukštelio abiejų).

Veiksmas. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Skardą išklokite kepimo popieriumi arba folija taip, kad kraštai šiek tiek išlįstų ir kabėtų iš abiejų skardos pusių. Ištepkite aliejumi.
Ant kitos skardos paskleiskite avižas ir sėklas ir skrudinkite orkaitėje, kol jos pasidarys aukso spalvos ir ims skleisti nuostabų aromatą (maždaug 6-8 minutes). Nepamirškite laikas nuo laiko pakratyti skardos, kad apskrustų visos pusės.
Katiliuke sumaišykite aliejų, medų, cukrų, sirupą ir druską. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol viskas ištirps ir pasidarys vientisa masė.
Atskirame dubenyje sumaišykite avižas, sėklas ir vaisius, užpilkite saldžiąja mase, gerai išmaišykite.
Kol masė dar šilta, išpilkite ją į skardą ir mentelės pagalba suformuokite norimo storio plytą.
Kepkite, kol paruduos (20-30 minučių).
Iškepusios leiskite „plytai“ visiškai atvėsti, tuomet laikydamos už folijos kraštų atsargiai perkelkite ją ant stalo. Naudodamos duonos peilį supjaustykite plytą į norimo dydžio batonėlius. Pjaustyti bus lengviau, jeigu kaskart peilį pamerksite į karštą vandenį.