Jei vonios veidrodyje pamatėte kelių centimetrų storio tamsius rėžius, išduodančius, kad tikrai nesate blondinė... laikas imtis veiksmų ir pakeisti situaciją. Aišku, dar baisiau būna, kai juodaplaukėms pradeda ataugti šviesios šaknys  jos atrodo taip, lyg pliktų!

Sklastymas. Užmaskuokite ataugusias plaukų šaknis netvarkingu sklastymu. Jeigu sklastymas bus didelis ir taisyklingas (toks, kaip stiuardesių), tuomet jis sutelks į save (ir į jūsų šaknis) visą aplinkinių dėmesį. Geriau pasidarykite sklastymą-smulkų zigzagą arba tiesiog išpurenkite plaukus pirštais ir leiskite jiems kristi natūraliai.

Jokio laižymo! Kaip jau tikriausiai supratote, sulaižytos šukuosenos tikrai neveiks jūsų naudai. Jeigu susirišite tvarkingą arklio uodegą, visi pastebės, kad jūsų smilkiniai skiriasi nuo pakaušio. Kuo plaukai puresni, kuo jie išraiškingesni, tuo dvispalvė plaukų situacija bus mažiau pastebima.

Patarimas  papurkšite plaukų šaknis laku arba sausu šampūnu, juos pakedenkite ir susiriškite uodegą, kuodą ar kasą vietoje šukų naudodamos vien tik pirštus.

Slapti ginklai. Atsiranda vis daugiau priemonių, skirtų būtent šiai situacijai: purškalų, kurie šiek tiek pašviesina šaknis, sauso šampūno pudros, šviesinančių pieštukų arba plaukų tušo, pritaikytų įvairiausiems plaukų tonams. Tiesiog užklauskite apie juos artimiausioje kosmetikos parduotuvėje ir nepamirškite perskaityti naudojimo instrukcijos! 

Blogiausiu atveju, tamsiaplaukės merginos gali pasinaudoti akių šešėliais: pasirinkite jūsų plaukams artimiausią atspalvį, pamirkykite šešėlių teptuką į vandenį, tuomet į šešėlius ir... valio  puikus rezultatas!