Šioje srityje nėra jokių draudimų ir griežtų taisyklių, išskyrus vieną - patirti abipusį malonumą.

1. Pagrindinė taisyklė - pamirškite laiką. Pamirškite viską, kas nėra susiję su šiuo konkrečiu momentu, kas nesusiję su „čia" ir „dabar". Jokių neigiamų emocijų - kitaip jūsų rankos iš karto tai perduos mylimam žmogui, tad subtilus malonumas gali virsti rafinuotu kankinimu. Pasirūpinkite, kad aplinka būtų maloni - tam puikiai tiks prislopinta šviesa ir, jei norite, negarsi foninė muzika. Puikiai tiks muzika, skirta meditacijoms. O štai smilkalų geriau vengti, nes masažo aliejaus kvapo visiškai užteks.

2. Pasirūpinkite, kad patalpoje būtų šilta. Temperatūra neturėtų būti žemesnė nei 24-25 laipsniai. Masažas turi atpalaiduoti, o ne stimuliuoti. Jei ant lovos esantis čiužinys nėra kietas, geriau keliaukite ant grindų, ant kurių iš anksto patieskite keletą pledų arba antklodžių. Maža gudrybė: gulintį mylimąjį apklokite lengva paklode ir, masažuodama iš viršaus žemyn, palaipsniui ją nustumkite, tarsi iš naujo „nurengdama" partnerį. Tai suteiks pikantiškumo ir padidins įsiaudrinimą.

3. Masažui skirtą aliejų rinkitės be aštraus kvapo. Stimuliuojančiais vadinami kvapiųjų kanangų, pačiulių, sandalo aliejai. Tačiau jei nesate įsitikinusi, kad šis aromatas patiks jūsų partneriui, geriau rinkitės ką nors neutralaus - pavyzdžiui, migdolų arba persikų aliejų. Taip pat puikiai tiks ir bet kuris vaikiškas aliejus. Keletui minučių buteliuką su aliejumi panardinkite į karštą vandenį, kad jis pašiltų iki kūno temperatūros, o kai jį tepsite ant kūno - netaupykite.

4. Turite visiškai vienas kitu pasitikėti. Idealu, jei prieš masažo seansą abu kartu nusimaudytumėte vonioje arba duše. Nuprauskite mylimą žmogų taip, kaip praustumėte vaiką - švelniai, su meile ir pasigėrėjimu. Sausai vienas kitą nušluostykite, o po to, norėdama sustiprinti pojūčius, užriškite raiščiu vyrui akis - „aklumas" paaštrins lytėjimo pojūčius. Pokalbių venkite - tegul už jus kalba prisilietimai.

5. Pradėjusi masažą, nedarykite jokių pauzių, net pačių mažiausių. Tame ir yra taip vadinamo visa apgaubiančio masažo technikos paslaptis. Yra ir kitokių erotinio masažo rūšių: „angliškasis" - glostymai plunksnele, masažas kailine pirštine, švelniu teptuku; ir Tailando - kai partneris liečiamas ne tik rankomis, bet ir visu kūnu: plaukais, speneliais, genitalijomis, lūpomis, liežuviu, malonumo jam suteikia netgi partnerės kvėpavimas ties oda.

6. Darant erotinį masažą, yra naudojami tie patys judesiai, kaip ir paprasto masažo metu: glostymai, trynimai, minkymai, vibracijos, tik visi judesiai yra atliekami lėtai ir švelniai. Jokio grubumo arba jėgos panaudojimo - nebent jūsų partneris pats to paprašytų. Judesiai turi būti ritmiški: kad suprastumėte, koks ritmas yra teisingas, sekite vyro reakciją.

7. Jei partneris įsitempęs, pradėkite masažą nuo krūtinės. Lėti, ritmiški paglostymai padeda atpalaiduoti krūtinės raumenis, kvėpavimas tampa lygesnis, nervinė sistema nurimsta. Maža gudrybė: pabandykite sinchronizuoti jūsų kvėpavimus. Tai paprasta ir labai veiksminga priemonė, jei norite pasiekti ne tik atsipalaidavimo būseną, bet ir visišką pasitikėjimą bei tarpusavio supratimą.

8. Kuo lengvesni prisilietimai, tuo aštresnė bus nervinių galūnių reakcija. Ypač jautri glostymams yra oda vidinėje šlaunų ir rankų pusėje, sprandas, taip pat oda pakinklių bei genitalijų srityje. Ritmiškas prisilietimas atvirais delnais, kai viena ranka keičia kitą, sukuria daugelio rankų prisilietimo pojūtį. Ypač stimuliuojančiai tai veikia, kai masažuojate rankas ir pėdas. Erotinis masažas nuo klasikinio skiriasi dar ir tuo, kad jį galima atlikti ir priekinei kūno pusei, įtraukiant pilvą ir lytinius organus.

9. Toks masažas gali būti sekso preliudija, tačiau tai nėra būtina. Jei žmogus, kuriam buvo daromas masažas, užmigo - o taip nutinka gana dažnai, - sustokite. Užklokite panirusį į nirvaną antklode ir švelniai pabučiuokite į skruostą. Nors galbūt pati tikėjotės kitokio vakaro tęsinio...

10. Nebijokite eksperimentuoti - čia nėra ir negali būti jokių draudimų.