Mano draugė pasakojo, kad jai padėjo paprasčiausias dermatologės patarimas - veidą po prausimosi šluostyti ne rankšluosčiu, o nusausinti popierine servetėle. Voila - ir spuogų kaip nebūta!

Tačiau jums galbūt gražios odos recepto paieškas sutrumpins bei nuotaiką pagerins liaudies priemonės - antibiotikai iš gamtos.

Bet kuris antibiotikas, taigi - ir gamtinis, yra skirtas naikinti bakterijas. Medicininiai tyrimai rodo, kad jei vartosite vaistinius preparatus, tačiau drauge pasigaminsite ir natūralių priemonių, tai gijimo efektą galite tik sustiprinti. Svarbiausia būti kantriai ir užsispyrusiai, labai norėti atsikratyti tų prakeiktų spuogų.

ALIJOŠIUS

Šis augalas nuo senų laikų žinomas kaip priemonė nuo odos susirgimų. Tai tikras antibiotikas, kuris sugeba nugesinti infekciją, pagreitina odos gijimo procesus. Todėl alijošiaus rasite tose kosmetikos priemonėse, kurios skirtos valyti odą.

Šio augalo sudėtyje esantys junginiai pasižymi puikiomis antiseptinėmis savybėmis, taigi virusams bei mikrobams alijošius kelia baisų pavojų.

Paprastai alijošiaus lapas padalinamas į dvi dalis ir spaudžiamos sultys lašinamos ant pažeistos odos vietos. Paprastai alijošius džiovina odą, todėl nesistebėkite, kad galite jausti šiokį tokį diskomfortą. Todėl po gydomosios procedūros odą patepkite drėkinamuoju kremu, kurio sudėtyje taip pat yra alijošiaus.

ČESNAKAS

Jį puikiausiai dedame tiek į sriubą, tiek į mėsos patiekalus, tiek ir ant odos. Česnakas - sielai, širdžiai ir sveikatai. Juo taip pat galima naikinti spuogus.

Ką daryti? Kasdien keletą kartų per dieną perpjauta česnako skiltele reikia „nuvalyti" veido odą, jei yra spuogų iškirptės srityje, tai patepti ir ją. Taip pat česnakas pasižymi savybe sumažinti randus.

ARBATMEDŽIO ALIEJUS

Aktyvūs šio aliejaus komponentai yra efektyvus ir visiems prieinamas antiseptikas. Arbatmedžio aliejus laikomas puikiu odos puoselėtoju, tad jis tiktai jums pravers.

Prieš tepdamos juo veidą, aliejų turėsite šiek tiek praskiesti. Tepkite juo veido odą kelis kartus per dieną.

Gamtos antibiotikai - tai alternatyvus sprendimas toms, kieno oda yra problemiška, ypač - išberta spuogų. Be to, tos priemonės nesukels jokio šalutinio poveikio. Taigi, galite sutaupyti pinigų ir džiaugtis sveika bei gražia oda.